Amenzi pentru conserve

1Comentariu
Amenzi pentru conserve
ORADEA – În cursul săptămânii trecute Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OJPC) Bihor a desfăşurat o acţiune tematică de control privind modul de comercializare şi etichetare a conservelor din carne.

Au fost verificaţi 13 operatori economici din care patru depozite en-gros, un supermarket, şapte operatori economici en-detail şi un punct de lucru al RAPAS Oradea.

Protectorii consumatorilor au constatat numeroase deficienţe. Printre acestea se numără lipsa documentelor de certificare a calităţii, depăşirea datei durabilităţii minimale, neinscripţionarea ţării de origine, lipsa adresei distribuitorului, dar şi conserve din Ungaria fără traduceri în limba română.

 

Deficienţe

 

„Am constatat conserve de carne tocată  Ringa din import la care nu se cunoaşte ţara de origine iar denumirea produsului nu are nici o legatură cu lista ingredientelor întrucât ponderea majoritara nu o reprezintă carnea ci apa, slănina, şoric, amidon de porumb, plămân de porc şi lista ingredientelor ar putea continua. De asemenea, am găsit conserve de carne şi pate de ficat expuse la acţiunea directă a razelor solare la temperaturi de peste 30 de grade Celsius, improprii comercializării”, a precizat Cristiana Bigan inspectorul şef al OJPC Bihor.

În cadrul acestei acţiuni au fost verificate 1.402 kg de conserve de carne din care nu mai puţin de 1.394 kg cu deficiente.

Inspectorii OJPC au oprit temporar de la comercializare 1.334kilograme de conserve în valoare de 9.272 lei, iar 60 de kilograme în valoare 337 lei au fost oprite definitiv de la vânzare.

Au fost încheiate 12 procese verbale de constatare a contravenţiei fiind aplicate 11 amenzi în valoare de 36.000 lei şi un avertisment.

 

Simona Albinaru1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor