Amenzi pentru gunoiul din oras

Amenzi pentru gunoiul din oras
În perioada 1- 31.03.2013, efectivele Poliţiei Locale Oradea au întreprins acţiuni de surprindere a persoanelor care depozitează moloz şi resturi menajere pe domeniul public din Municipiul Oradea.

În urma acţiunilor desfăşurate au fost surprinse 12 persoane în timp ce depozitau moloz pe domeniul public, respectiv pe străzile: Calea Bihorului, strada Meiului, strada Industriei, strada Ioan Alexi şi strada C. Baba. Persoanele identificate au fost sancţionate pecuniar cu amenzi în valoare de 9.650 lei. Totodată, acestea au fost somate să depoziteze molozul la Groapa de Gunoi Eco Bihor.

De asemenea, poliţiştii locali au surprins 8 persoane în timp ce aruncau pe domeniul public diverse resturi: chiştoc de ţigară, pungi goale, peturi, coji de seminţe, etc. Acestea au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 1.450 lei. Totodată, 17 de persoane au fost avertizate în scris.

Poliţia Locală Oradea, doreşte să reamintească cetăţenilor obligaţiile privind întreţinerea zonelor verzi, pe care le deţin sau le administrează.

Conform Hotărârii de Consiliul Local nr. 725 din 2006 modificată, cetățenii au obligaţia de a întreţine curăţenia curţilor si împrejmuirilor acestora, a terenurilor pe care le deţin sau le administrează, până la limita carosabilului.

Menţionăm că, în lunile februarie şi martie, Poliţia Locală Oradea a notificat toţi proprietarii terenurilor neîntreţinute, urmând ca în următoarea etapă să fie aplicate sancţiuni contravenţionale de la 1.000 – 2.500 lei pentru persoane fizice şi de la 1.500 la 2.500 pentru persoane juridice, pentru cei care nu s-au conformat. Acţiunile de notificare vor continua pe tot parcursul anului 2013.

Pentru a semnala situaţii din sfera aceasta de competenţă, cetăţenii pot apela Dispeceratul Poliţiei Locale Oradea la numărul de telefon – 0259 969.

Obligaţiile asociaţiilor

Având în vedere protocoalele încheiate între Primărie și asociațiile de proprietari privind întreținerea zonelor verzi din jurul cvartalelor de locuit, dar și campania de curățenie aflată acum în derulare, Primăria Oradea reamintește asociațiilor de proprietari obligația de a cosi iarba din jurul cvartalelor de locuit, corelat cu curățarea deșeurilor vegetale sau menajere existente în perimetrul acestora.

Primăria Oradea a dat zonele verzi din jurul cvartalelor de locuit în întreținerea asociațiilor de proprietari în anul 2010.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !