Amenzi pentru incendierea terenurilor

Amenzi pentru incendierea terenurilor
Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Bihor avertizează proprietarii de terenuri că incendierea resturilor vegetale în scopul igienizării de primăvară a terenurilor este interzisă, dacă nu se respectă prevederile legale.

„Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului cu completările şi modificările ulterioare, Art. 94, lit. n) miriştile, stuful, stufărişul sau vegetaţia ierboasă nu pot fi arse fără acceptul autorităţii de mediu şi fără informarea prealabilă a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă”, spune Felicia Enache, purtătorul de cuvânt al APM Bihor. „Arderea miriştilor este strict interzisă, dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici. APM Bihor nu va da acceptul pentru incendierea terenurilor în scopul eliberării acestora de resturi vegetale rezultate în urma recoltării.”

Cei ce nu respectă prevederile legale sunt pasibili de amenzi de la 3.000 la 6.000 de lei pentru persoane fizice şi de la 25.000 la 50.000 de lei pentru persoane juridice.

Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !