Amenzi pentru munca fără forme legale

Amenzi pentru munca fără forme legale
Un număr de 16 angajatori bihoreni au fost sancţionaţi de ITM Bihor pentru practicarea muncii la negru.

Potrivit informaţiilor primite de la ITM Bihor, cei 16 angajatori auveau la lucru 36 de persoane fără forme legale de angajare. Valoarea amenzilor aplicate este de 190.000 de lei. Aceştia au fost depistaţi în cadrul Campaniei naţionale „O zi pe săptămână”, în domeniul relaţiilor de muncă, din luna mai 2016, când au fost controlaţi un număr de 124 angajatori.

Au fost sancţionaţi un număr de 57 angajatori, fiind aplicate un număr de 78 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 204.800 lei. Numărul deficienţelor constatate a fost de 201 fiind dispuse măsuri pentru remedierea acestora.

Deficienţele se referă la: neîncheierea contractului individual de muncă; întocmirea deficitară a foilor colective de prezenţă; necomunicarea decizii de încetare; neîndeplinirea măsurilor dispuse în controalele anterioare; nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal; neachitarea drepturilor salariale; necomunicarea fişei postului; necomunicarea regulamentului intern; nerespectarea prevederilor legale cu privire la sărbătorile legale, orele suplimentare şi repausul săptămânal; neplanificarea concediilor de odihnă pentru anul 2016; neiniţierea negocierilor în vederea încheierii contractului colectiv de muncă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !