Amenzi pentru munca la negru

Amenzi pentru munca la negru
Nouă angajatori bihoreni au fost amendaţi de ITM Bihor cu 73.000 de lei pentru munca fără forme legale.

Nouă angajatori au fost amendaţi în luna ianuarie 2012 pentru practicarea muncii fără forme legale de către ITM Bihor. Acţiunea a avut loc în cadrul Campaniei naţionale „O zi pe săptămână” în domeniul relaţiilor de muncă. În această campanie au fost controlaţi un număr de 84 angajatori.

„Au fost sancţionaţi un număr de 39 angajatori, fiind aplicate un număr de 58 sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 83.500 lei”, ne-a informat Nicolae Hoduţ, inspectorul şef al ITM Bihor.

Cei nouă angajatori care practicau munca la negru, aveau angajate 38 persoane care lucrau fără forme legale. În acest sens au fost aplicate şapte amenzi în valoare totală de 73.000 lei.

Deficienţe

„Numărul deficienţelor constatate în cadrul campaniei a fost de 250 fiind dispuse măsuri pentru remedierea acestora”, conchide inspectorul şef al ITM Bihor.

Deficienţele constatate se referă la: neîncheierea contractelor individuale de muncă; neîntocmirea actelor de modificare a clauzelor existente în contractul individual de muncă; netransmiterea REVISAL; neîntocmirea corespunzătoare a foilor colective de prezenţă; nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal; nerespectarea prevederilor legale cu privire la munca suplimentară; neîntocmirea fişei postului; neîntocmirea regulamentului intern; neplanificarea concediilor de odihnă; nerespectarea prevederilor Legii nr. 202/2002; nerespectarea prevederilor O.G.96/2003; neachitarea drepturilor salariale; nerespectarea prevederilor cu privire la munca prestată în zilele de sărbătoare legală şi nerespectarea prevederilor cu privire la munca de noapte.

D.B.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !