Amenzi pentru părinţi

Amenzi pentru părinţi
Hunedoara – O nouă lege poate aduce amenzi pentru părinţii care refuză să-şi lase copiii la şcoală. Directorii de şcoli consideră că legea este benefică în special pentru elevii ai căror părinţi nu văd şcoala ca o continuitate pentru viitor.

Ultimul proiect de lege care vizează învăţământul preuniversitar încearcă să prevină abandonul şcolar. Părintele sau tutorele legal are obligaţia să se asigure că elevul frecventează orele de curs din perioada învăţământului obligatoriu. În caz contrar, părintele riscă să fie amendat cu sume cuprinse între 500 şi 2000 de lei. Părinţii hunedoreni sunt de acord cu acest proiect de lege, dar consideră exagerat cuantumul amenzii.

„Sunt de acord că elevii trebuie să meargă la şcoală şi să se pregătească bine, dar trebuie mai multă îngăduinţă în ceea ce priveşte amenda. Poate că unii părinţi nu au posibilităţi financiare să-şi mai susţină copiii în şcoală, atunci de unde să aibă bani să plătească amenda?”, se întreabă Adela Condac, din Hunedoara.

Directorii şcolilor generale şi liceelor vor avea sarcina să sesiseze organele abilitate prin lege de fiecare dată când un şcolar lipseşte în mod repetat de la cursurile învăţământului obligatoriu care durează până în clasa a X-a. Poliţia sau Autoritatea pentru Protecţia Copilului sunt instituţiile în măsură să constate contravenţia şi să aplice penalizarea.

„Legea este foarte bună pentru că astfel îi determinăm pe părinţi să-şi lase copiii să vină la şcoală. În acest an, la şcoala noastră s-a înregistrat un număr scăzut de cazuri de abandon şcolar. Noi şi până acum am avut o colaborare foarte bună cu Poliţia care îi atenţiona pe părinţi să-şi lase copiii la şcoală. Din păcate, pentru zona în care este situată şcoala noastră, amenda pentru părinţi mi se pare prea mare”, spune directorul Şcolii Generale Numărul 11, din Micro 5 Hunedoara, Letiţia-Lia Palcău.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !