Amenzi PSI „arzătoare”

BIHOR - ISU „Crişana” anunţă că Guvernul a aprobat modificarea legii privind contravenţiile la normele de prevenire şi stingere a incendiilor (PSI). „S-au majorat limitele sancţiunilor contravenţionale, cea minimă crescând de la 50 de lei la 100 de lei, iar limita maximă de la 250 de lei la 10.000 de lei.

Printre contravenţiile amendate cu minim 100 lei se regăsesc nesupravegherea copiilor care au provocat incendii, precum şi exploatarea instalaţiilor electrice dacă se generează supracurenţi sau suprasolicitări. Ceva mai mari sunt amenzile pentru folosirea mijloacelor de încălzire cu defecţiuni şi improvizaţii.
Amenzi între 1.000 şi 2.500 lei se dau pentru păstrarea improprie a produselor inflamabile.
Amenzi de până la 5.000 lei se aplică pentru neadoptarea normelor PSI la locul de muncă.
Iar amenzi de până la 10.000 lei se dau pentru transportul, manipularea şi depozitarea substanţelor combustibile fără a ţine seama de proprietăţile lor fizico-chimice sau neasigurarea de către transportatori a măsurilor de apărare împotriva incendiilor în condiţii de siguranţă în trafic.
Totodată, primarii localităţilor au primit atribuţii de constatare şi aplicare a contravenţiilor.

Ovidiu Morcan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !