Amenzi usturătoare aplicate de Garda de Mediu

De Simona Drimbău
2Comentarii
Amenzi usturătoare aplicate de Garda de Mediu
Pentru nerealizarea în totalitate a măsurilor stabilite în timpul controalelor anterioare un agent economic a fost sancţionat cu 70 000 lei.

În trimestru al treilea anului 2017, Comisariatul Judeţean Bihor al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr total de 343 inspecţii. Dintre acestea 168 de inspecţii au fost planificate, conform planului anual de controale şi 175 inspecţii neplanificate.

„În cadrul inspecţiilor neplanificate, au fost înregistrate 104 controale dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu, 31 controale efectuate în urma sesizărilor, 21 controale de verificare a modului de respectare a condiţiilor impuse în actele de reglementare, 12 controale cu alte autorităţi, în urma protocoalelor încheiate în acest sens cu instituţii la nivel judeţean, 4 controale în urma autosesizării şi două controale de verificare a realizării măsurilor stabilite anterior”, a precizat Monica Crişan, comisar în cadrul GNM Comisariatul Bihor.

Neregulile nu au contenit să apară. Astfel, principalele neconformităţi constate fac referire la nerealizarea în totalitate şi la termen a măsurilor stabilite în timpul controalelor anterioare, nerespectarea prevederilor Autorizaţiei de Mediu, neîntocmirea evidenţei gestiunii deşeurilor si neutilizarea codurilor de deşeu, degradarea mediului prin depozitări necontrolate de deşeuri.

În urma acestor controale, au fost aplicate 23 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 446 000 lei. Cea mai mare sancţiune aplicată de comisarii GNM – CJ Bihor a fost în valoare de 70 000 lei, aplicată pentru nerealizarea în totalitate şi la termen a măsurilor stabilite în timpul controalelor anterioare.

Inspecţiile realizate au avut ca prioritate verificarea respectării condiţiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare, dar şi a verificării reclamaţiilor.

„O pondere importantă în activitatea de control desfăşurată în al treilea din anul 2017 a avut-o rezolvarea reclamaţiilor/sesizărilor”, a punctat Monica Crişan. Astfel, din cele 40 sesizări înregistrate, 9 au vizat activităţi presupuse cu funcţionare ilegală fără autorizaţie de mediu, 10 au vizat deversări de ape uzate neconforme, 9 au vizat depozitări necontrolate de deşeuri, 4 au vizat disconfortul olfactiv, ş.a.m.d iar 10 sesizări au fost redirecţionate către instituţiile competente pentru soluţionare.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor