Amenzi usturătoare pentru sucuri

1Comentariu
Sebastian Secoşan
Sebastian Secoşan
Protectorii consumatorilor au aplicat amenzi în valoarea de 168.000 de lei agenţior economici care nu au respectat normele de comercializare a băuturilor răcoritoare.

„În perioada 24 – 31 iulie, angajaţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor au desfăşurat o acţiune tematică de control privind modul de respectare a prevederile legale, la comercializarea băuturilor răcoritoare”, a precizat Sebastian Secoşan, directorul coordonator adjunct al CJPC Bihor.

Au fost luaţi la “puricat” 40 de operatori economici, dintre care trei producători, cinci depozite en-gros, 31 magazine şi o staţie de benzină.

Deficienţe

Conform reprezentanţilor CJPC Bihor, acţiunea de control a urmărit, în principal, aspecte precum calitatea produselor, informarea consumatorilor, respectarea condiţiilor la transportul, depozitarea şi comercializarea băuturilor răcoritoare şi a sucurilor şi nectarurilor din fructe. Deficienţele nu au contenit să apară. Protectorii consumatorilor au desoperit abateri  privind etichetarea produselor, nerespectarea condiţiilor de păstrare stabilite de producător, dar şi neafişarea preţurilor produselor, a datelor de identificare ale operatorului economic, precum şi a telefonului Info consumator.

„În urma acţiunilor de control, cantitatea de 4.462 de litri de sucuri a fost oprită temporar de la comercializare, până la remedierea deficienţelor. 25 de litri băuturi răcoritoare având data durabilităţii minimale stabilită de producător depăşită, respectiv ambalaje necorespunzatoare, a fost oprită definitiv de la comercializare şi distrusă”, a spus Sebastian Secoşan.

Comisarii au încheiat 36 procese verbale de constatare a contravenţiei, prin care s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 168.000 lei.

Simona Albinaru1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor