Amenzile contestate vor fi dublate

Bucureşti – Firmele amendate pentru construcţii şi activităţi comerciale ilegale, dar care contestă sancţiunea în instanţă, vor plăti o amendă dublă faţă de suma aplicată iniţial, dacă hotărârea judecătorească nu va fi în favoarea acestora.

În cazul în care suma este achitată în timpul acţiunii de control sau în termen de 48 ore, firma poate plăti doar jumătate din minimul amenzii, a declarat ieri şeful Departamentului de Control al Guvernului (DCG), secretarul de stat Emanoil Neguţ.
Pentru fiecare lună de întârziere la plata amenzii va fi aplicată o penalizare de 10% din sumă, începând cu data întocmirii actului de control.
Toate acestea fac parte dintr-un set de măsuri propuse de şeful DCG, după neregulile şi lacunele legislative constatate în urma acţiunilor de control derulate pe Litoral în luna august.
Emanoil Neguţ a mai propus elaborarea de normative tehnice pentru construcţiile situate în zone turistice, realizarea construcţiilor provizorii, care nu necesită fundaţie şi sunt demontabile, doar cu avizul administratorului legal al plajei şi al Ministerului pentru Turism, fără obligativitatea unei autorizaţii de construcţie, şi posibilitatea inspectorilor de muncă de a avea acces liber, permanent şi fără înştiinţare prealabilă la locurile de muncă organizate în domeniul construcţiilor în regie proprie.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !