American, ctitor de biserică

American, ctitor de biserică
Peste cinci sute de oameni s-au adunat duminică la Măgeşti pentru a participa la sfinţirea Bisericii Creştine Baptiste Sfânta Treime. Un grup de peste 20 de americani, corul mixt şi fanfara din Călacea au fost invitaţii de seamă ai manifestării.

Dumnezeu are încă o casă. Acesta a fost mesajul transmis de pastorul bisericii, Radu Ţeţ, şi de ctitorul construcţiei, americanul Walter Prescott. Noul locaş nu este doar o construcţie din mortar şi cărămizi. În concepţia celor care au zidit-o, biserica este construită din pietre vii, din oameni.

Astfel că imobilul adăposteşte o sală de concerte, dar şi un spaţiu unde copiii vor învăţa limba engleză şi să cânte la un instrument muzical.

Ctitorul american

Americanul Walter Prescott nu este la prima investiţie în Măgeşti. El a mai sprijinit până acum comunităţile din Ortiteag şi Gălăşeni. Tot el este organizatorul unei tabere, devenită deja tradiţională, pentru copiii din zonă. Tabără care şi-a deschis porţile chiar luni. Timp de câteva săptămâni, copiii iau ore de limba engleză, se joacă şi primesc cadouri sub formă de dulciuri. De altfel, Walter Prescott i-a asigurat pe părinţi că cei mici se vor întoarce din tabără cu zâmbetul pe buze.

„O minune”

Construcţia bisericii inaugurate duminică a fost posibilă numai după ce locaşul de cult pe care-l frecventează Walter Prescott în America şi-a scos la vânzare o parte din terenul pe care îl deţinea. Americanul povesteşte că banii au fost strânşi în trei săptămâni şi că nici el nu a crezut că va reuşi să construiască acestă biserică în doar un an de zile. „Dumnezeu a atins inimile noastre în America şi apoi tot ceea ce s-a petrecut aici este o minune”, a concluzionat Walter Prescott.

Veronica Bursaşiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !