Americanii concediază „în draci”

7Comentarii
Peste 1.500 de bihoreni ar putea rămâne pe drumuri după ce Bechtel a anunţat concedieri. 2.300 de angajaţi, dintre care 1.559 din Bihor, ar putea rămâne pe drumuri, după ce firma Bechtel a anunţat concedieri colective.

„Nouă ne-a fost transmisă o notificare privind intenţia de concediere colectivă a unui număr total de 1.559 de angajaţi. Printre motivele invocate se numără nerespectarea de către beneficar, respectiv de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, a plăţilor pentru lucrărilor la autostrada Braşov – Cluj”, a precizat directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJPFM) Bihor – Dorel Drăghici.

Un alt motiv invocat de americanii de la Bechtel pentru disponibilizările în masă este că beneficiarul nu şi-a respectat obligaţia de a asigura accesul pe terenurile unde trebuie pregătit terasamentul.

În notificarea făcută către AJOFM Bihor se arată că pe data de 12 decembrie sunt aşteptate propunerile sindicatelor, în urma cărora se vor lua deciziile cu privire la data concedierii efective care se preconizază a fi pe 11 ianuarie 2009.

Concediaţi

Muncitorii de pe şantierul de la Chiribiş sunt foarte revoltaţi. Ei îi acuză pe americani că au inventat tot felul de motive pentru a-i concedia ca să nu le achite plăţile compensatorii. „Eu am fost în concediu de boală, dar am auzit de la colegii mei de intenţia lor de a ne da afară. Ştiam că nu pot să îmi desfacă contractul de muncă pe perioada concediului de boală, aşa că nu m-am impacientat. În data de 8 decembrie am primit însă acasă un plic care conţinea un preaviz şi decizia de desfacere a contractului de muncă”, spune Vasile G., unul din angajaţii concediat de Bechtel.

Cu toate că motivaţia firmei Bechtel de a-şi concedia angajaţii a fost neplata lucrărilor de către Guvern, angajaţilor li s-a spus cu totul altceva. „Nu au pomenit nimic de banii ce trebuie să îi primească. Ne-au comunicat că performanţele noastre la locul de muncă nu mai sunt cele corespunzătoare”, ne-a spus unul din foştii angajaţi ai Bechtel.

Simona Albinaru

Taguri:


7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor