Americanii, la Maternitate

„E cel mai curat spital pe care l-am vazut în România”, ne-a declarat luni profesorul Bell Edvard, de la Organizatia Internationala Relief Team (California), la deschiderea cursului de reanimare neonatologica, sustinut la Maternitate.

Medicul ne-a spus ca se afla pentru a sasea oara în România si pentru a doua oara la Oradea, si ca se ocupa de implementarea ultimelor noutati în domeniul resuscitarii nou-nascutilor. Lectii pentru resuscitare


Timp de trei zile, echipa lui Edvard va preda lectii de specialitate la trei medici neonatologi, trei medici obstetricieni, trei moase si trei asistente de la Sectia de nou-nascuti. Cursantii vor deveni formatori care vor avea sarcina de a raspândi mai departe informatiile medicale receptionate. Astfel, joi si vineri, ei vor preda la rândul lor lectiile de resuscitare neonatologica la alti 36 de cursanti, medici si asistente din sectiile de nou-nascuti.


Cursurile de specialitate au fost posibile prin intermediul Asociatiei Nationale de Neonatologie din România. Dupa Oradea, membrii Relief Team vor pleca la Cluj si Timisoara, pentru a initia si personalul medical de acolo.

Otilia Sandor