Amezi mai mari, inmormantari scumpe

Şefii peste finanţele locale au expus propunerile pentru anul viitor
Şefii peste finanţele locale au expus propunerile pentru anul viitor
Chiar dacă impozitele rămân în mare aceleaşi, Primăria anunţă şi scumpiri.

Primăria ar menţine şi pentru anul viitor tendinţa de scădere a impozitelor pe imobilele persoanelor juridice de la 1,1% din valoarea de evaluare, la 1%. Firmelor le-ar tăia, însă, din bonificaţia acordată pentru plata integrală în primul termen al anului fiscal, de la 8 la 5%.

Taxele şi impozitele pe clădiri, terenuri şi maşini, bunurile de bază ale cetăţenilor, nu suferă modificări faţă de anul trecut, a precizat Eduard Florea, şef peste Direcţia Economică din Primărie. Neschimbată rămâne şi bonificaţia de 8% acordată acestora, dacă îşi achită integral dările până pe 31 martie 2012.

„Cel mai important este că, în ciuda crizei, reuşim, pentru al patrulea an consecutiv să scădem impozitul persoanelor juridice”, consideră economistul.

„S-a făcut o deplasare a centrului de greutate de la impozite pe proprietăţi la impozite pe activităţi desfăşurate pe domeniul public”, a explicat viceprimarul Biro Rozalia principiul după care s-a stabilit fiscalitatea anului viitor.

ADP creşte tarifele

Chiar dacă în linii mari fiscalitatea Primăriei rămâne în limitele anilor trecuţi, Administraţia Domeniului Public (ADP), fosta RAPAS, pare pusă pe căpătuială: cresc cu până peste 81% taxele legate de înmormântare. În condiţiile în care impozitele nu cresc, cifrele vehiculate la ADP par cu atât mai spectaculoase. Dacă proiectul de buget capătă girul aleşilor la finalul acestei luni, atunci tariful pentru săpatul unei gropi de 1,5 m şi introducerea sicriului va fi de 150 lei, cu 81% mai mult ca-n prezent. Preţul pentru desfacerea unui capac de mormânt ar fi majorată cu 80%, de la 25 la 45 de lei, iar pentru igienizarea cavoului preţul s-ar dubla, ajungând la 50 lei. Între altele, se majorează şi costul biletelor de intrare pentru adulţi, de la 8 la 9 lei.

Scot bani din parcări

Executivul crede că abonamentul pentru parcarea de domiciliu pentru un an ar trebui să coste 100 lei, cu 11% mai mult ca acum. Ar creşte şi aşa numita taxă pentru parcare ilegală, care se achită în 48 de ore de la afişare, de la 35 la 40 de lei.

C.Gh.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !