Amintiri, cu Celelalte Cuvinte

Amintiri, cu Celelalte Cuvinte
ORADEA – Elevii adunaţi în amfiteatrul Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu” au avut ieri ocazia de a asista la un moment aniversar deosebit, alături de trei invitaţi speciali: Călin Pop, solistul cunoscutei formaţii Celelalte Cuvinte, impresarul Florin Budeu şi Mircea Bradu, patronul Radio Transilvania.

Vedeta zilei, Călin Pop, fost gojdist, a fost premiat cu diplome onorifice şi două medalii – una din partea Primăriei Municipiului Oradea şi alta din partea Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu”, toate prilejuite de aniversarea de 25 de ani a celebrei formaţii. „Chiar dacă nu e o medalie din aur, are o valoare sentimentală pentru mine”, glumeşte Călin Pop la primirea medaliei.

„Mă bucur pentru ce se întâmplă azi, aici, şi spun asta nu în calitate de director al acestei şcoli, ci în calitate de profesor legat sentimental de gojdiştii noştri”, a declarat Dorel Tifor, directorul colegiului, în deschiderea festivităţii. „Vreau să precizez că medalia jubiliară a şcolii o acordăm numai celor care au meritat-o, pentru că au dus mai departe tradiţia gojdistă”, a adăugat Dorel Tifor.

Amintiri despre… „Greieraş”
Odată consumat, momentul premierei a lăsat loc discuţiilor libere. Nu numai Călin a fost cel copleşit de amintiri. „Noi îi ziceam Greieraşul, pentru că era tot timpul cu chitara după el. Erau vremuri în care şcoala noastră abunda în evenimente culturale, nu ca şi acum, când totul se limitează la Balul Bobocilor şi Balul Majoratului”, îşi aminteşte directorul, cu o notă de reproş. „Colegii mei de formaţie erau din şcoală, de aici, dar au plecat când au terminat liceul, iar eu eram abia în clasa a zecea. Mi-am căutat alţii prin intermediul revistei şcolii. Basistul nostru ne-a lăsat din cauza profesorului de matematică, pentru că rămăsese corigent”, povesteşte, după 25 de ani, Călin Pop.

În încheiere, elevilor li s-a amintit că, pentru gojdişti, intrarea la concertul aniversar se poate face gratuit, pe bază de carnet. Evenimentul va avea loc sâmbătă, de la ora 19:00, la Teatrul de Stat Oradea.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase