Amsterdam Shop la Oradea

8Comentarii
Amsterdam Shop la Oradea
ORADEA – În primăvara anului trecut s-a închis un magazin orădean cu articole excentrice, asemănătoare celor din shopurile olandeze cu accesorii pentru droguri.

Magazinul deschis lângă Teatrul de Stat Oradea funcţiona legal, întrucât, după cum observa şi şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea, comisar şef Nicolae Stamate, „Comercializarea pipelor şi a recipientelor respective nu este infracţiune, decât dacă este însoţită de îndemnul la consum. În cutiuţele respective poţi să pui şi calmante, dacă vrei, nu neapărat droguri”.

Însă articolele apărute în presa bihoreană şi aducerea în vizorul ofiţerilor anti-drog a magazinului l-a determinat pe administratorul maghiar să îşi mute afacerea în alt oraş.

Aceasta în principal pentru că eventualii clienţi se gândeau că automat vor intra în atenţia poliţiştilor BCCO dacă şi-ar fi făcut cumpărături de acolo…

Printre produsele oferite se numărau tabachere cu frunza de canabis pe ele, pipe gândite pentru marijuana, o râşniţă pentru frunzele de cannabis sau o minge de golf în care să ascunzi „iarba”. Sau chiar şi altceva dacă ne gândim că în primăvara aceluiaşi an au fost prinşi pe Aeroportul Timişoarea doi chilieni care aveau ascunse în crose de golf 1 kg de cocaină despre care ofiţerii anti-drog cred că provenea din filiera columbiană a bihoreanului Cornel Popa (fost Flonta), din Zăvoi (comuna Ceica).

Marfa pentru magazin era adusă din Amsterdam de cetăţeanul maghiar Verraszto Arpad care a explicat ideea sa: „Am discutat cu un prieten din Olanda care avea o astfel de afacere şi pe care a extins-o cu succes în Ungaria. Acolo însă este deja concurenţă aşa că m-am gândit să vin la Oradea, Arad şi Timişoara. Mă mai gândesc să deschis Amsterdam shopuri la Cluj, Braşov şi Sibiu, eventual şi pe litoral”

Sebastian Kovacs8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor