An bun pentru arbitrii bihoreni

An bun pentru arbitrii bihoreni
Pentru Comisia Judeţeană de Arbitri Bihor anul 2010 a fost unul bun.

Faptul că asistentul FIFA Octavian Şovre a devenit o prezenţă constantă la partide internaţionale fie ele de Europa League sau meciuri amicale, precum şi sezonul excelent reuşit de Dorin Mudura, clasificat pe locul trei în topul asistenţilor români sunt motive de mândrie. De asemenea, în urma concursurilor de promovare desfăşurate în 2010, arbitrii asisţenţi Ciprian Danşa (Oradea) şi Ovidiu Timar (Marghita) au promovat în lotul A, respectiv C, menţinând Bihorul în topul judeţelor.

De asemenea Iulius Timar a fost recompensat la gala CCA cu o placheta pentru prestaţiile bune din sezonul de toamnă, el fiind premiat şi în cadrul galei sportului bihorean. Ca şi în alte discipline şi la arbitrii s-au întocmit clasament şi ierarhii la finalul anului trecut.

Primii trei arbitrii ai judeţului au fost desemnaţi 1. Călin Ilea, 2. Ovidiu Timar, 3. Dan Pereţ. De menţionat că în clasament nu au fost luaţi în calcul arbitrii divizionari, ci doar cei care activează în L4 şi L5. Alţi şapte arbitrii tineri sunt consideraţi de perspectivă: Ioan Corb, Flavius Andrişca, Vlad Vida, Pal Adrian, George Blaj, Sergiu Bârţan şi Takacs Florentina. Diplome speciale au primit un număr de 16 arbitri şi observatori de arbitri, iar 32 de cavaleri ai fluierului au fost premiaţi cu echipament „Adidas” Europa League.

Herman s-a retras

Arbitrul asistent Herman Alexandru a primit o diplomă pentru întreaga sa activitate, el retrăgându-se din activitate, datorită faptului că a împlinit 45 de ani, vârsta maximă pentru a putea oficia la meciuri din judeţ. Meciul de adio al lui Herman a avut loc la Aleşd, acolo unde acesta a debutat în arbitraj în urmă cu mai bine de două decenii.

CJA Bihor are în componenţă 21 de arbitri divizionari, dintre care şase de Liga I, 2 de Liga a II-a şi 13 de Liga a III-a, în timp ce 101 de cavaleri ai fluierului activează în judeţ. Dintre aceştia 50 au categoria de clasificare I, 47 sunt de categoria a II-a, iar patru sunt stagiari.

T.B.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !