An nefast pentru FC Bihor

6Comentarii
An nefast pentru FC Bihor
ORADEA – Suporterii FC Bihor nu au rămas cu prea multe lucruri pozitive din anul 2006. După ce echipa a ratat complet turneul de baraj, s-au produs unele modificări în structura clubului.

Preşedintele Alexandru Sătmăreanu şi directorul tehnic Emerich Jenei au părăsit echipa, staff-ul tehnic rămânând în sarcina lui Kiss Alexandru, ajutat de Florin Farcaş şi Vasile Mare. Pe funcţia de şef al clubului a fost numit Alexandru Toth, revenit după aproape nouă ani în structura de conducere a FCB. Obiectivul fixat a fost crearea unei noi echipe care să se claseze în primele zece formaţii ale Seriei a II-a. Au plecat mulţi jucători, printre care Mijanovic, Strapak, Mindileac, Lungan, Lazăr, Mutu sau Neaga. Din păcate, echipa şi-a continuat căderea şi după un tur cu rezultate modeste a încheiat anul pe un deloc onorant loc 14. La un pas de zona ce duce în Liga a III-a.
Moştenire nefastă
În urma lui, Alexandru Sătmăreanu a lăsat o imensă „gaură neagră” în bugetul clubului. După ce a tocat într-un retur circa 33 miliarde de lei vechi fără ca obiectivul să fie atins, la club au fost descoperite datorii de încă 13 miliarde. Astfel că noua conducere a trebuit să facă eforturi serioase pentru ca FC Bihor să mai existe. O altă piedică a fost schimbarea legislaţiei, care nu mai permitea plătirea contractelor şi primelor de joc din bani publici. Cu greutate, în turul campionatului 2006/2007 au fost adunate circa 8 miliarde din sponsorizări şi reclamă, plus fonduri atrase prin proiecte de la CL şi CJ, prin care FC Bihor a putut să-şi continue activitatea. În paralel, au fost demarate anchete ale Poliţiei şi controale ale Curţii de Conturi, pentru a elucida operaţiunile financiare efectuate de FC Bihor din banii publici.
Problema litigiilor
Un alt aspect care a tras înapoi FC Bihor se referă la litigiile avute la comisiile Federaţiei Române de Fotbal. Aproape săptămână de săptămână clubul a fost convocat pentru diferite speţe. Majoritatea dintre ele au ajuns să fie pierdute, iar cel mai important proces, în care sunt în joc peste 100.000 euro, cel cu ex-preşedintele Marcel Iancu, urmează să se judece în luna ianuarie la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal. Până atunci, FC Bihor a ajuns în situaţia de neprogramare în campionat, după ce Florin Lazăr a câştigat litigiul şi urmează să primească aproximativ 6.000 de euro. Un alt caz în care FC Bihor a ieşit bun de plată este cel al juniorului Octavian Trăistaru, care trebuie să încaseze 22.000 RON.
Preşedintele Alexandru Toth speră ca până la finalul acestui campionat să ajungă cu datoriile aproape de cifra 0, dar pentru aceasta e nevoie ca echipa să aibă un parcurs care să-i permită să evolueze şi în sezonul viitor în Liga a II-a.

Biris Teodor6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor