An şcolar costisitor

Rechizitele uscă buzunarele părinţilor
Rechizitele uscă buzunarele părinţilor
Unii părinţi preferă să cumpere rechizitele după începerea anului şcolar.

Cu două săptămâni înainte de începerea noului an şcolar, părinţii au început goana după rechizite. Libăriile şi magazinele din judeţ şi-au umplut rafturile şi se întrec în oferte Oradea la rechizite pentru începerea noului an şcolar. Preţurile diferă de la un magazin la altul şi variază în funcţie de pretenţiile şi de buzunarul părinţilor. Pentru rechizitele de bază necesare unui elev părinţii au de scos din buzunar în jur de 300 de lei. Acestora li se adaugă uniforma şi echipamentul pentru orele de sport. În cazul în care familiile au doi sau mai mulţi şcolari costurile acestor echipamente sunt greu de suportat. Mulţi părinţi au declarat că îşi fac lista de rechizite după începerea anului şcolar pentru că preferă să cumpere ceea ce li se cere copiilor la clasă.

Părinţii elevilor au început goana după rechizitele şcolare şi după îmbrăcăminte pentru copiii care peste două săptămâni vor începe şcoala. Librăriile, hipermarketurile şi magazinele din Oradea şi din judeţ pun la dispoziţia părinţilor pachete promoţionale de rechizite şcolare. Preţurile variază în funcţie de pretenţiile şi de buzunarul cumpărătorilor. Producătorii şi comercianţii spun că preţurile au rămas aceleaşi ca anul trecut.

Pentru începutul anului şcolar părinţii au de scos din buzunar în jur de 300 de lei pentru un elev. Părinţii pot opta pentru un ghiozdan complet echipat sau pentru oferte Oradea promoţionale la pachetele de produse şcolare pe diferite cicluri de învăţământ.

 

Preţuri

 

Cu cei 300 de lei, un părinte poate achiziţiona rechizitele de bază. Astfel, un caiet de 48 de file poate să coste între 0,54 de lei şi 3,49 de lei, un bloc de desen costă între 2,49 lei şi 5,99 de lei, un penar echipat poate să coste de la 12,99, la 19,99 de lei sau 26,99 lei. Penarele neechipate se pot găsi la preţul de 3,99 lei sau 9,99 lei. Preţul instrumentelor de scris variază între 2,99 lei şi 14,99 lei. Plastilina poate fi cumpărată la preţul de 4 lei sau la un preţ de 18,99 lei, acuarelele pot să coste 6,49 lei sau 11,99 lei. Un set de creioane colorate poate fi achiziţionat contra sumei de 3,19 lei sau 5,29 lei. Un set de creioane simple sau cu radieră poate fi cumpărat la preţul de 2,89, respectiv 3,99 lei. Un set de carioci poate fi cumpărat cu 5,99 lei. Preţul unui set de pensule de cinci bucăţi poate fi găsit la 3,29 lei sau mai scump.O trusă de geometrie variază între 9,99 lei şi 15 lei. Ascuţitorile pot fi cumpărate şi cu 2,79 lei sau 4,99 lei, iar coperţile de caiet cu 0,69 de lei. Preţul unui ghiozdan porneşte de la 14,99 lei şi poate ajunge până la 200 de lei.

Acestora li se adaugă uniforma şi echipamentul pentru orele de sport. În unele şcoli din Oradea şi Bihor preţul unei uniforme personalizate în funcţie de opţiunea şi specificul şcolii ajunge la 250 de lei. Echipamentul sportiv porneşte de la suma de 80 de lei şi poate depăşi suma de 200 de lei. Pantofii pentru orele de sport costă între 50 şi 250 de lei, în funcţie de material şi de magazinul de unde este procurat. În cazul în care familiile au doi sau mai mulţi şcolari costurile acestor echipamente sunt greu de suportat. Mulţi părinţi au declarat că îşi fac lista de rechizite după începerea anului şcolar pentru că preferă să cumpere ceea ce li se cere copiilor la clasă.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !