An spornic la Jandarmi

ORADEA – Numărul infracţiunilor constatate de jandarmii bihoreni în anul 2006 a crescut de aproape zece ori faţă de anul 2005, iar suma amenzilor aplicate a ajuns în acest an la 1,74 miliarde de lei vechi.

Explicaţia este oferită de purtătorul de cuvânt al IJJ Bihor. „Principalul motiv este faptul că în 2005 am avut mari lipsuri în ceea ce priveşte personalul şi accentul a fost pe misiunile de menţinere şi asigurare a ordinii şi liniştii publice, adică spectacole, meciuri de fotbal, mitinguri. Majoritatea personalului nostru a fost angrenat în aceste misiuni, şi prin urmare au rămas foarte puţini cei care s-au ocupat de prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional. Anul acesta, în urma încadrării a 138 de subofiţeri, am reuşit să acoperim mai bine şi misiunile neglijate în 2005 din lipsă de personal”, declară lt. Ioan Bogdan.

În altă ordine de idei, în acest an jandarmii au executat 31 de misiuni de patrulare în mediul rural, 166 de misiuni în zona instituţiilor de învăţământ, 154 de acţiuni punctuale în zone de interes operativ, 6 misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia manifestărilor cultural-artistice şi sportive, 9 misiuni prilejuite de vizite oficiale, 60 de acţiuni comune cu IPJ Bihor, 52 de misiuni efectuate cu executorii judecătoreşti, 81 de misiuni pe linie silvică şi piscicolă, 11 misiuni cu OJPC, ORDA şi Electrica.

Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase