ANAF a fost amendată cu 16.000 lei

Reactualizat la:
6Comentarii
ANAF a fost amendată cu 16.000 lei
© FOTO: Capital.ro
Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a fost amendată de către Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) cu suma de 16.000 lei pentru publicarea datelor cu caracter personal a datornicilor din „lista rușinii”.

„Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a sancţionat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală cu amendă contravenţională în cuantum total de 16.000 Ron” se arată în comunicatul de presă a paginii oficiale.

Decizia luată de ANAF în data de 16 mai 2016 de a publica pe Internet lista cu persoanele fizice care au restanțe mai mari de 1.500 de lei a determinat ANSPDCP la „efectuarea unei investigații din oficiu”, menționează același comunicat.

Motivele pentru care ANAFul a fost sancționată sunt prelucrarea și publicarea pe alt site, decât pe propria pagină de Internet, „o listă a persoanelor fizice care nu și-au achitat obligațiile fiscale restante, organizată în funcție de cuantumul cel mai mare al datoriilor, datele nefiind exacte și actualizate la data publicării (16 mai 2016), în conformitate cu situația reală a achitării debitelor de către anumite persoane fizice din respectiva listă”.

De asemenea același comunicat explică faptul că ANAF „nu a asigurat informare completă a persoanelor ale căror date personale au fost publicate la data de 16 mai 2016, nici prin notificările prealabile trimise prin poștă, nici în cadrul informațiilor publicate pe site-ul ANAF, conform constatărilor.

Pentru faptele constatate, au fost aplicate următoarele sancţiuni:
1. Amendă în cuantum de 11.000 lei, în baza art. 32, raportat la art. 4 din Legea nr. 677/2001, coroborat cu art. 5, art. 6 și art. 8 din O.G. nr. 2/2001;
2. Amendă în cuantum de 5.000 lei, în baza art. 32, raportat la art. 12 din Legea nr. 677/2001, coroborat cu art. 5, art. 6 și art. 8 din O.G. nr. 2/2001;”

 

Taguri: , ,


6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor