ANAF execută marii datornici

ORADEA – Agricola Internaţional, Petrom, Ringier România, Banca Comercială Carpatica, Banca di Roma Spa Italia Sucursala Bucureşti, Boromir, Dorna Lactate, Beyler SA, Butan Gas România, Topway Industries, Telecomunicaţii CFR.

Sunt nume mari, care au ceva de spus în economia românească. Înşiruirea lor în rândurile de mai sus se datorează faptului că au intrat în executare silită de către Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) din cauza marilor datorii la bugetul de stat acumulate la 31.12.2006.

Suma totală a datoriilor dată publicităţii de către ANAF este de 5,44 miliarde de lei, cu 30% mai mare decât la finele anului 2006. Din cei aproximativ 700 de mari contribuabili, 146 au datorii la bugetul de stat.

Companii

Printre cele 54  de companii intrate în procedură de executare silită se regăsesc mari firme din domeniul distribuţiei carburanţilor – Petrom (datorii de 4,16 miliarde de lei); sectorul bancar – Banca Carpatica (5,9 milioane de lei); domeniul alimentar – Dorna Lactate (28,18 milioane de lei), Boromir (2,24 milioane de lei), Pic (1,05 milioane de lei), Topwai Industries (11,24 milioane de lei); trusturi de presă – Ringier România (6,51 milioane de lei), etc.

Pe listă figurează şi centrale electrotermice sau firme de distribuţie a energiei termice: Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice Constanţa cu o datorie la bugetul de stat de 17,28 de milioane de lei sau Centrala Electrică de Termoficare Braşov cu datorii de peste 8,5 milioane de lei.

Alte mari companii cu datorii: Electroputere SA, Rodipet SA, Tractorul Braşov, Rulmentul, se află în administrare specială conform Legii 137/2002.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !