ANAF începe publicarea listei restanţierilor

Reactualizat la:
ANAF începe publicarea listei restanţierilor
În prima fază au fost publicaţi contribuabilii mari şi mijlocii cu restanţe, urmând să publicaţi toţi restanţierii cu datorii peste 1.500 de lei.

Nu mai puţin de 2.672 de contribuabili mari şi mijlocii cu restanţe fiscale au fost publicaţi marţi, 3 mai 2016, pe site-ul ANAF, la adresa: https://data.gov.ro/dataset/datoriile-catre-bugetul-de-stat.
Potrivit ANAF, 186 de mari contribuabili, cu restanţe mai mari de 100.000 de lei, înregistrează obligaţii fiscale totale de 2,60 de miliarde de lei, din care 1,92 de miliarde de lei obligaţii de plată anticipate şi 684 de milioane de lei obligaţii accesorii. Din total, 417 milioane de lei reprezintă obligaţii de plată contestate.

Alţi 2.486 de contribuabili mijlocii, cu restanţe mai mari de 50.000 de lei, au obligaţii fiscale restante în cuantum total de 3,80 de miliarde de lei, din care obligaţii de plată principale în sumă de 2,85 miliarde de lei şi obligaţii fiscale accesorii în sumă de 950 de milioane de lei. Din total, suma de 316 milioane de lei reprezintă obligaţii de plată contestate.

Micii contribuabili

„Deoarece în săptămâna 25 – 29.04.2016 a crescut foarte mult numărul contribuabililor care au decis să îşi stingă datoriile, sau să îşi clarifice situaţia fiscală, şi pentru a asigura publicarea unor informaţii cât mai corecte, în zilele imediat următoare va fi publicată lista debitorilor mici contribuabili, instituţii publice, cu obligaţii fiscale restante rezultate şi din activităţi economice independente sau profesii libere, cu restanţe mai mari de 10.000 de lei şi persoane fizice cu restanţe mai mari de 1.500 de lei”, transmite ANAF.

Sunt exceptate de la publicare obligaţiile fiscale pentru care s-au acordat şi sunt în derulare înlesniri de plată, cele a căror executare este suspendată şi cele care au termene de plată stabilite în planul de reorganizare judiciară.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !