ANAF oferă asistenţă online pe tema impozitului

De Dan Birta
Reactualizat la:
ANAF oferă asistenţă online pe tema impozitului
Miercuri, 9.03.2016, de la ora 9:00, contribuabilii vor fi în legătură cu specialiştii ANAF pe Facebook.

Contribuabilii pot beneficia de asistenţă online pe facebook de la ANAF pe diferite teme. „Având în vedere că în luna martie (25) este scadent primul termenul de efectuare al plăţilor anticipate în contul impozitului pentru anul 2016, datorat la bugetul de stat, tema sesiunii de asistenţă online din data de 09.03.2016 va fi «Plata anticipată cu titlu de impozit către bugetul de stat»”, transmite ANAF.

Informaţii

Contribuabilii care realizează venituri din activităţi independente, cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole impuse în sistem real, precum şi din silvicultură şi piscicultură, cu excepţia veniturilor din arendare, sunt obligaţi să efectueze în cursul anului plăţi anticipate cu titlu de impozit, exceptându-se cazul veniturilor pentru care plăţile anticipate se stabilesc prin reţinere la sursă.

Având în vedere că în luna martie este scadent primul termenul de efectuare al plăţilor anticipate în contul…

Posted by Agenția Națională de Administrare Fiscală – ANAF on Monday, March 7, 2016

Plăţile anticipate se stabilesc de organul fiscal competent pe fiecare sursă de venit, luându-se ca bază de calcul venitul anual estimat sau venitul net realizat în anul precedent, după caz, prin emiterea unei decizii care se comunică contribuabililor, potrivit legii. În cazul impunerilor efectuate după expirarea termenelor de plată, contribuabilii au obligaţia efectuării plăţilor anticipate la nivelul sumei datorate pentru ultimul termen de plată al anului precedent. Diferenţa dintre impozitul anual calculat asupra venitului net realizat în anul precedent şi suma reprezentând plăţi anticipate datorate de contribuabil la nivelul trimestrului IV din anul anterior se repartizează pe termenele de plată următoare din cadrul anului fiscal.

Informaţii despre plata impozitului pe primul trimestru vor fi obţinute de la specialiştii instituţiei, miercuri, 09.03.2016, începând cu ora 09:00.

Link pagină ANAF Facebook.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !