Analize gratuite pentru boli grave

3Comentarii
Analize gratuite pentru boli grave
Persoanele din Bihor şi din orice alt judeţ se pot investiga gratuit la Oradea, până la sfârşitul anului. Este vorba de examinări speciale, pentru depistarea, stadializarea, verificarea recidivei etc, în caz de suspiciuni tumorale sau alte afecţiuni grave. Investigaţiile se fac gratuit, pe baza unui dosar ce se aprobă la Bucureşti, dar întocmirea lui este simplă şi nebirocratică.

Investigaţiile speciale, tomografice şi cu emisie de pozitroni sunt gratuite pentru cei care nu sunt deja sub tratament în urma unor astfel de investigaţii, pentru cei care doresc să fie diagnosticati corect, pentru verificarea recidivei oncologice, pentru stadializare sau pentru a se decide asupra intervenţiilor chirurgicale, anunţă medicii de la Pozitron (complexul medical unic în ţară, în afara celui similar din Capitală).

De la minister

Din cauza creşterii numărului de bolnavi cu cancer şi cu alte maladii extrem de grave, Ministerul Sănătăţii a decis ca la Oradea să se poată investiga anual, gratuit, 1700 de persoane. Însă doar din 15 octombrie lista cu afecţiunile pentru care se fac aceste examinări speciale gratuit a fost mult extinsă, astfel încât acum cuprinde aproape toate afecţiunile delicate ce necesită astfel de investigaţii.

Persoanele interesate trebuie să îşi întocmească un dosar medical, pe care trebuie să îl depună la Casa de Asigurări de Sănătate Bihor. Lunar, dosarele din Bihor sunt trimise spre aprobare la Bucureşti, iar rezultatul cu aprobarea sau respingerea dosarului se trimite online, prin fax persoanei în cauză şi direct la CAS Bihor. Analiza dosarului în Capitală se efectuează în prima săptămână din fiecare lună, astfel încât pacienţii nu aşteaptă decât maxim o lună pentru a afla dacă au sau nu voie la investigaţiile gratuite. Până în acest an, fiecare suspect de tumoare sau alte boli grave trebuia să plătească 1000 de euro pentru o astfel de investigaţie.

Persoanele interesate de aceste investigaţii speciale gratuite se pot programa la tel: 0259.409090, 0259.409091, 0259409099, sau la sediul de pe Bdul Magheru (clădirea unde a funcţionat spitalul de boli infecţioase).

O.Ş.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor