Cafea la nisip, baclava, sarmale, plăcintă, musaca, kebab, serbet și multe preparate orientale, muzică, dansuri, obiceiuri și meșteșuguri turcești în Cetatea Oradea. Toate acestea le puteți descoperi la ediția a II-a a Anatolian Food Fest. Evenimentul are loc în perioada 1-4 august.
Turcii le-au pregătit orădenilor multe surprize muzicale și culinare. Cei care au trecut, ieri, după pânz, prin Cetate au putut admira o paradă a portului popular. Totodată, pe scenă a urcat vestita fanfară otomană militară “Mehter”. Derviștii rotitori au adus în fața orădenilor prezenți un dans plin de spiritualitate.
Festivalul are la bază trei idei: consolidarea relației româno-turce, deschiderea unui drum spre un dialog intercultural și crearea unor punți de legătură între cetățenii celor două țări.
Gurmanzii dornici să își prepare acasă bunătăți specifice bucătăriei turcești, își pot cumpăra ingredientele necesare de la băcănia festivalului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!