Anchetă în cazul lui Paul

PETROŞANI – Direcţia pentru Protecţia Copilului Hunedoara a demarat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care cei doi adolescenţi din municipiul Petroşani au fost lăsaţi singuri acasă de părinţii lor care munceau în străinătate, unul dintre ei aruncându-se de la etaj.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara au declarat că adolescentul de 15 ani şi sora sa nu figurau în evidenţele lor şi nici în cele ale serviciului de specialitate din cadrul Primăriei Petroşani.

 

“Am demarat o anchetă pentru a stabili de ce părinţii celor doi copii minori nu ne-au anunţat când au plecat în străinătate, iar cei doi minori au rămas în ţară. Aşteptăm ca părinţii să se întoarcă, pentru a putea purta o discuţie cu aceştia”, a declarat Alina Costa, reprezentant al DGASPC Hunedoara.

 

Potrivit legislaţiei în vigoare, părinţii sunt obligaţi să anunţe autorităţile tutelare în momentul în care părăsesc ţara şi lasă acasă copii minori. Inspectorii din cadrul Primăriei Petroşani au discutat cu sora băiatului, iar aceasta le-a declarat că în acelaşi oraş cu ei locuiesc şi bunicii şi alte rude.

 

Vecinii celor doi copii au fost de altă părere. Aceştia au spus că cei doi adolescenţi, fata de 17 ani şi băiatul de 15 ani, locuiau singuri, într-un apartament de la etajul şapte al imobilului, de unde s-a şi aruncat adolescentul.

În stare gravă la Timişoara
Băiatul se află în stare gravă la un spital din Timişoara, unde a fost transferat în regim de urgenţă, în comă şi având fractură de bază de craniu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase