Anchete printre beneficiarii ajutorului de incalzire

De C.E.
Anchete printre beneficiarii ajutorului de incalzire
În perioada 5 – 24 ianuarie au fost efectuate 23 de anchete la domiciliul beneficiarilor de ajutoare de încălzire cu lemne din Lugoj, dispunându-se încetarea ajutorului de încălzire în 8 cazuri. Motivele încetării ar fi: nedeclararea coretă a numărului de membrii ai familiei, declararea unor venituri mai mici decât cele realizate, precum şi nedeclararea celei de-a doua proprietăţi.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei, în perioada sezonului rece 2011 – 2012, este reglementat de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 70/ 2011 privind unele măsuri de protecţie socială în perioada sezonului rece, precum şi de Normele metodologice de aplicare a O.U.G. nr. 70/ 2011, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 920/ 2011 şi Hotărârea Guvernului nr. 928/ 2011.

Prin perioada sezonului rece 2011 – 2012, se înţelege perioada de 5 luni calendaristice, cuprinsă între 1 noiembrie 2011 şi 31 martie 2012. La nivelul municipiului Lugoj se acordă ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu lemne şi gaze naturale, pentru persoanele singure/ familiile care au un venit pe membru de familie de până la 615 lei.

Lemne

Formularele de cerere şi declaraţie pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei, precum şi formularele cuprinzând documentele doveditoare solicitate cu ocazia depunerii cererilor în vederea obţinerii ajutoarelor de încălzire se distribuie la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară din Lugoj, piaţa Victoriei nr. 4, camera 14 – parter, de luni până vineri între orele 9:30 – 14:30.

Gaz

Până în prezent au fost depuse un număr de 754 cereri în vederea acordării de ajutoare pentru încălzirea locuinţei în perioada sezonului rece, dintre care 518 cereri încălzire cu gaze naturale şi 236 cereri încălzire cu lemne, fiind soluţionate favorabil 486 cereri încălzire cu gaze naturale şi 213 cereri încălzire lemne.

În paralel, începând cu 1 ianuarie 2012, a demarat acţiunea de verificare a veridicităţii datelor înscrise în declaraţiile pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia.

Astfel, pe baza solicitărilor Agenţiei Judeţene de Prestaţii şi Inspecţie Socială Timiş, până la începutul sezonului următor vor trebui efectuate anchete sociale pentru cel puţin 60% dintre beneficiarii pentru care a fost stabilit dreptul la ajutor pentru încălzirea locuinţei în perioada sezonului rece 2011 – 2012.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !