Anchete sociale la ajutorul de incalzire

Anchete sociale la ajutorul de incalzire
31 de dosare au fost suspendate în urma controalelor, majoritatea din cauza decesului titularului.

Aflată în faza plăţilor aferente lunii februarie, acordarea de ajutoare pentru încălzirea de locuinţe merge în paralel cu verificări în rândul beneficiarilor. Majoritatea neregulilor constatate de Administraţia Socială Comunitară Oradea (ASCO) ţin de decesul titularilor dar s-au găsit şi situaţii în care beneficiarii din solicitări şi-au mutat domiciliul.

„În conformitate cu prevederile legale se efectueaza anchete sociale la 60% din beneficiari. Până în data de 30 martie s-au efectuat 2.723 de anchete sociale şi 31 de cazuri au fost gasite nereguli. 29 dintre acestea sunt decesele beneficiarilor. Cei mai mulţi erau persoane singure care nu aveau pe nimeni care să anunţe la ASCO încetarea din viaţă”, spune Gati Gizella, şefa Serviciului Social din cadrul ASCO.

Pentru aceste 31 de cazuri, dosarele pentru acordarea ajutorului de incalzire au fost incetate iar sumele acordate necuvenit se recupereaza in conformitate cu prevederile legale, spune un comunicat al ASCO.

Trei tipuri

Conform legii, se acordă trei tipuri de ajutor de încălzire: pentru orădenii care primesc energie termica furnizata in sistem centralizat, de la Electrocentrale SA, pentru cei care folosesc gaze naturalede la Distrigaz Vest SA şi cei care se încălzesc cu combustibili solizi sau lichizi. În sezonului rece 1 noiembrie 2011 – 31 martie 2012, au depus cereri 9.207 familii cliente ale CET-ului, 76 de familii care se încălzesc cu gaze naturale şi pentru combustibili solizi sau lichizi,834 beneficiari. Sum totală acordată este de 27.384 lei. „În perioada 3-6 aprilie 2012 se achita drepturile aferente lunii februarie 2012 la casieria ASCO. În cazul incalzirii cu energie termica, se acorda compensare procentuala din factura pt energie termica iar in cazul incalzirii cu energie termica banii se acorda din bugetul de stat prin agentia judeteana pentru prestatii si inspectie sociala bihor, in contul furnizorilor de energie termica si gaze naturale”, se arată într-un comunicat al ASCO.

Cristina Ghilea

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !