Andreea Bălan şi Keo cer casă gratis de la stat?

2Comentarii
Andreea Bălan şi Keo cer casă gratis de la stat?
Membrii trupei CaSSa Loco au pus bazele sindicatului “Artişti uniţi pentru România”, care a şi cooptat deja câţiva membri.

Nemulţumiţi de statutul lor în showbiz-ul autohton, aceştia şi-au stabilit o serie de doleanţe exagerate, precum sistarea apariţiilor gratuite în mass-media şi subvenţionarea locuinţelor de la stat, în contextul în care unii dintre ei câştigă chiar şi 5.000 de euro pentru un concert.

Am trăit s-o vedem şi pe asta! Nemulţumiţi de felul în care sunt trataţi de mass-media, de organizatorii de spectacole sau chiar de statul român, artiştii noştri s-au răsculat!

Astfel, în urmă cu doar câteva zile, cei trei membri ai trupei CaSSa Loco au înfiinţat sindicatul “Artişti Uniţi pentru România”, menit să militeze pentru drepturile acestora: “De-a lungul timpului, artiştii au constituit una dintre cele mai oprimate clase sociale. Constrânşi de mediul economico-financiar din România, artiştii acceptă şi apariţii neplătite, chiar dacă acest lucru înseamnă ca uneori să se ducă la culcare fără a fi înghiţit o bucăţică de pâine”, anunţa un comunicat oficial privind înfiinţarea acestui sindicat.

O parte din doleanţele lor sunt cel puţin bizare. În primul rând, aceştia doresc să primească bani pentru apariţiile în mass-media, pe principul că 60% din producţiile româneşti de divertisment se bazează exclusiv pe participarea artiştilor.

CaSSa Loco a înfiinţat sindicatul

Probabil că membrii trupei CaSSa Loco nu s-au gândit la faptul că orice apariţie pu-blică înseamnă, de fapt, promovare şi că, dacă nu ar beneficia de promovare în mass-media, cu siguranţă şi contractele lor ar fi mult mai puţine.

Referitor la acest subiect, Andreea Bălan ne-a declarat: “Eu nu am auzit nimic despre acest sindicat. Dar dacă reprezentanţii casei mele de discuri vor ca eu să fac parte din această organizaţie, trebuie să mă supun, pentru că ei hotărăsc pentru mine”.

Solista spune că este de acord să perceapă bani pentru apariţiile televizate, atunci când merge însoţită de dansatoarele sale: “Cer bani pentru a-mi plăti dansatoarele şi şoferii, căci, dacă nu-i plătesc, altă dată nu mai vin cu mine. E vorba de sume modice, mie nu-mi rămâne nimic după ce îi remunerez pe ei”, ne-a mai mărturisit Andreea, care a precizat că nu este de acord ca apariţiile în presa scrisă să fie plătite, cu excepţia anumitor coperte de reviste.

Iată ce vor vedetele!

– Sistarea apariţiilor media (tv, radio, presă scrisă) gratuite
– Beneficierea de reprezentare gratuită în cazul proceselor cu paparazzi
– Promovarea unui mediu legal pentru activităţile artistice de orice tip
– Introducerea unui tip specific de viză temporară pentru a încuraja mobilitatea artiştilor peste hotare

– Numirea artiştilor în funcţiile de conducere ale marilor instituţii culturale
– Încurajarea la maximum a creativităţii artistice, prin orice mijloace, chiar dacă, astfel, actul artistic îşi scade rentabilitatea
– Construirea unui cartier al artiştilor (în care locuinţele să fie subvenţionate de stat, având în vedere serviciile zilnice aduse de artişti populaţiei ţării)
Sursa: Click2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor