Şandru l-a deconspirat pe Vadim

Vicepreşedintele PIN, Lavinia Şandru
Vicepreşedintele PIN, Lavinia Şandru
Scandalul deconspirărilor a încins din nou spiritele! Vicepreşedintele PIN, Lavinia Şandru, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă transmisă de Realitatea TV, că liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a făcut poliţie politică.

“Preşedintele PRM este o persoană foarte influentă în politică, fiind liderul unui partid parlamentar şi vicepreşedintele Senatului”, a declarat Lavinia Şandru. Ea l-a acuzat pe Vadim că este “un produs al sistemului securisto-comunist”. Şandru a explicat ca a facut aceste afirmaţii pentru că deţine un document inclus într-un dosar pe care Vadim îl are la CNSAS.

“Nimeni nu a avut curajul să îl atace pe Vadim Tudor” – a mai spus Lavinia Şandru. Ea a mai afirmat că, înainte de a face dezvăluirile despre Vadim, a verificat documentul pe care îşi bazează acuzaţiile, explicând că a procedat în acelaşi mod şi în cazul Mona Muscă.

Lavinia Şandru a amintit o declaraţie şoc a liderului PRM, care a spus: “Daţi-le voie foştilor securişti să vină la mine”. Dacă Vadim ar fi făcut această declaraţie în Germania, spune Şandru, el ar fi fost desfiinţat de organele statului.

Reprezentanta PIN a prezentat presei un raport întocmit de şeful Direcţiei Întâi a Securităţii, generalul maior Bordea Aron, care vorbeşte despre o întâlnire cu CV Tudor şi cu un pictor din acea perioadă, Mihai Bandac, din documente reieşind că “Vadim nu a făcut altceva decât poliţie politică”. Documentul datează din martie 1981.

“Spune aici domnul Bordea că în document domnul Vadim şi celălalt domn s-au referit la existenţa în rândul oamenilor de litere şi artă a unor elemente de extermă dreaptă, care s-ar situa în mod conştient pe o poziţie în afara partidului”, a declarat Lavinia Şandru.

Potrivit documentului invocat, Corneliu Vadim Tudor i-ar fi nominalizat pe Andrei Pleşu, pe poetul Ion Caraion sau pe scriitoarea Monica Lovinescu.

Şandru a arătat că a verificat veridicitatea documentului şi că originalul actului se află în dosarul pe care CV Tudor îl are la CNSAS. În dosarul liderului PRM se mai află multe alte documente, a adăugat reprezentanta PIN. În plus, Lavinia Şandru mai vorbeşte şi de o scrisoare din februarie 1983 pe care C.V. Tudor i-ar fi trimis-o lui Nicolae Ceauşescu.

În direct la Realitatea TV, Corneliu Vadim Tudor a negat acuzaţiile Lavinei Şandru, anunţând că mâine o va da în judecată. El a spus că acel document “este fabricat” în 1997, în “laboratoarele SIE”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !