Angajări conform legislaţiei

Angajări conform legislaţiei
Paginile de reclama ale ziarelor sunt pline cu oferte de locuri de munca. Însa nu toate acestea sunt comunicate la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Locurilor de Munca (AJOFM) Bihor.

Potrivit Legii 76/2002, modificata si completata, angajatorii au obligatia sa comunice agentiei toate locurile de munca vacante, în termen de cinci zile de la vacantarea acestora. „Necomunicarea locurilor de munca vacante constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.500 la 2.500 RON”, a precizat Daciana Nica, director executiv adjunct la AJOFM Bihor.

Locurile de munca se pot comunica pe suport de hârtie si format electronic, prin e-mail, pe formularul
„Situatia privind locurile de munca vacante”.

Legea e lege

Agentia bihoreana este pregatita sa puna piciorul în prag pentru respectarea legii în vigoare. „Nu vom accepta ofertele de locuri de munca vacante daca acestea nu vor respecta prevederile legale, si nici ofertele pentru care exista deja persoane care au fost încadrate”, declara reprezentantul AJOFM Bihor.

AJOFM Bihor pune la dispozitia tuturor solicitantilor lista cu locurile de munca vacante si va aplica un tratament egal tuturor celor aflati în cautarea unui loc de munca. De asemenea, va asigura accesul liber si egal la consultarea cererii si ofertei pe piata muncii.

„Dispozitia de repartizare în munca se va întocmi numai persoanelor înregistrate la AJOFM Bihor, someri indemnizati sau alte persoane în cautarea unui loc de munca (someri neindemnizati)”, avertizeaza Daciana Nica.

Dan Birta