Angajată plecată cu alocaţiile AJPS

4Comentarii
Leonica Marcu (Foto: buletin)
Leonica Marcu (Foto: buletin)
Situaţia tensionată apărută la Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale (AJPS) Bihor după concedierea pe 22 decembrie a 11 angajaţi, a scos la iveală şi cazul fostei angajate Leonica Marcu, intrată în atenţia poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor (SIF) Bihor.

Astfel, peste 133.000 de lei au dispărut, în primul semestru al anului, din contul AJPS Bijor. Suspectă este Leonica Marcu care, ca gestionară a bazei de date a asistaţilor, a deturnat spre conturi personale sau ale rudelor, alocaţiile a 70 de copii, unii morţi, alţii trecuţi de majorat ori mutaţi în alte judeţe.

Tărăşenia a ieşit la iveală în iulie, când bazele de date teritoriale au fost înlocuite cu sistemul informatic naţional SAFIR, care identifică beneficiarii prin codul numeric personal şi, ca atare, împiedică situaţiile în care beneficiarii încasau ajutoare duble, în judeţe diferite. Corelând datele din teritoriu, ANPS a descoperit un copil care, în luna iunie, a beneficiat de plăţi şi în Bihor şi în Vâlcea. Ca atare, s-au transmis datele la Oradea, pentru recuperarea banilor. Verificând contul de virament, inspectorii AJPS Bihor au descoperit că nu era pe numele  beneficiarului, ci pe cel al colegei Leonica Marcu. Aprofundând verificările, s-a constatat că nu era singurul caz de deturnare a alocaţiilor către conturile Leonicăi Marcu. Odată demarată ancheta, angajata suspectă a plecat în Spania, unde lucra concubinul ei. La scurt timp, conducerea AJPS a sesizat ofiţerii SIF iar în octombrie a desfăcut contractul de muncă al Leonicăi Marcu.

C.H.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor