Angajații ABA Crișuri au intervenit pentru a preveni inundarea Centralei Hidroelectrică Leșu

De Simona Drimbău
2Comentarii
Angajații ABA Crișuri au intervenit pentru a preveni inundarea Centralei Hidroelectrică Leșu
În cursul zilei de duminică, 17 decembrie, ca urmare a creșterii progresive a infiltrațiilor în barajul Leșu, angajații Sistemului Hidrotehnic Crișul Repede au intervenit cu un buldoexcavator la canalul pluvial din incinta Leșu pentru a mări secțiunea de scurgere, înlăturând astfel pericolului de inundare a incintei.

„Ținând cont de prognozele meteo și de avertizările hidro, angajații ABA Crișuri au monitorizat în permanență evoluția barajului Leșu. Astfel, începând de vineri, golirea de fund a funcționat la capacitate maximă dar, cu toate acestea, debitul afluentului a dus la acumularea unul volum de aproape 3 mil mc de apă în lac.
infiltratii-barajul-lesu-1

Concomitent cu creșterea nivelului în lac au crescut și infiltrațiile în baraj. Întervenția a fost promptă și eficientă. În prezent, deși pericolul a fost înlăturat, situația rămâmne sub supraveghere sporită”, a precizat directorul ABA Crişuri Dorel Dume

La ora actuală debitele râurilor sunt în general în creștere pe cursurile inferioare ale principalelor râuri și variabile în rest. Conform datelor colectatte din teren se mai inregistrază depășiri ale cotelor de atenție pe râul Crișul Negru la Zerind (depășire de 60cm), la Tinca (depășire de 10cm) și la Talpoș (depășire de 72cm).

infiltratii-barajul-lesu-22Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor