Angajaţii „Poştei“ protestează

Angajaţii „Poştei“ protestează
REŞIŢA – Federaţia Sindicatelor din Poştă şi Comunicaţii (FSPC) a decis declanşarea acţiunilor de protest pentru determinarea guvernului să scoată C.N. Poşta Română (CNPR) din lista societăţilor monitorizate unde a fost plasată în 2001.

Acest fapt a interzis libera negociere a salariilor şi nu a mai permis angajarea a peste 3.000 de salariaţi, rezultaţi din normările efectuate anual de CNRP. Nemulţimirile sindicaliştilor au la bază faptul că 9.800 de salariaţi au salar de 440 de lei, iar salariul mediu în Poştă, este cu 350 de lei mai mic decât salariul mediu pe economie.

Salariile mici sunt principala cauză a lipsei de personal. Ionel Răitaru, liderul Sindicatului Liber Poşta Caraş-Severin, a declarat: „Numai anul trecut au plecat 53 de angajaţi ai poştei, toţi au plecat din cauza salariilor mici şi a condiţiilor de muncă“.

Solicitările sindicaliştilor vizează o majorare a salariilor cu cel puţin 25%. Numărul angajaţilor Poştei din judeţul nostru este de 586, mult mai mic faţă de necesar, ceea ce atrage după sine acumularea de ore suplimentare neplătite şi lucru în condiţii precare.

Anca Preda
anca.preda@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !