Angajaţii Primăriei, stimulaţi din amenzi

13Comentarii
Angajaţii Primăriei, stimulaţi din amenzi
Angajaţilor Primăriei Oradea li s-au împărţit 15% din amenzile realizate la finele anului trecut şi în ianuarie.

Luna aceasta, angajaţii administraţiei locale şi a instituţiilor subordonate Consiliului Local Oradea şi-au primit stimulente financiare din fondul extrabugetar constituit din amenzile şi executările silite realizate la finele anului trecut şi în luna ianuarie.

„Conform Codului Fiscal, fondul de 15% din încasările din amenzi şi executări silite nu poate avea altă destinaţie decât pentru stimularea angajaţilor. Iar cum noua Lege unică de salarizare interzice alocarea de premii sau plata orelor suplimentare la funcţionari, acordarea stimulentelor menţionate poate fi privită ca o compensare”, ne-a declarat Carmen Cherteş, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Amintim că înainte de adoptarea Legii unice de salarizare, primarul Bolojan a cerut în scris fostului ministru de finanţe Gheorghe Pogea să elimine obligativitatea acordării de stimulente în cuantumul a 15% din amenzile şi executările silite realizate la nivelul administraţiilor locale. Adresa a rămas însă fără răspuns.

Algoritmul de repartizare în cadrul Primăriei Oradea se bazează pe o convenţie dintre executiv şi sindicat. Astfel, 60% din fond se împarte în mod egal iar 40% în funcţie de performanţele angajaţilor. Din cei 40% o parte sunt la dispoziţia directorilor, directorilor adjuncţi, şefilor de servicii şi şefilor de birouri iar o altă parte merg la membrii comisiilor de licitaţii şi la direcţiile care realizează efectiv veniturile extrabugetare.

Şefii au obligaţia să adune colectivul şi să informeze de ce unii iau mai mult sau mai puţin iar repartiţia stimulentelor trebuie avizată de sindicat.

Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, pe al cărei aport se bazează creşterea bugetului municipal pe anul în curs cu 127 de milioane de lei, a primit cea mai mică sumă, revenindu-i câte 110 lei per angajat. Însă trebuie spus că spre deosebire de ceilalţi funcţionari municipali, angajaţii DMPFI primesc sporuri speciale de până la 75% din salar.

Factbox: Banii alocaţi per instituţii
Aparatul Primăriei Oradea:        80.091 lei
Administraţia Imobiliară (AIO):    28.701 lei
Poliţia Comunitară Oradea:        15.060 lei
Clubul Sportiv Municipal (CSM):    2.025 lei
Administraţia Social-Comunitară:    9.567 lei
Direcţia de Evidenţă a Populaţiei:    7.227 lei

Factbox: Banii alocaţi aparatului Primăriei:
Direcţia Economică:    39.320 lei
Direcţia Tehnică:        17.783 lei
Direcţia Juridică:        7.790 lei
Instituţia Arhitectului Şef:    7.248 lei
Servicii subordonate primarului: 6.332 lei
Direcţia Management Proiecte
cu Finanţare Internaţională:    1.618 lei
TOTAL:    80.091 lei13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor