Angajaţii RDS presaţi să vireze 2% din impozit către clinica şefului

25Comentarii
Angajaţii RDS presaţi să vireze 2% din impozit către clinica şefului
ORADEA – Angajaţii RDS&RCS sunt presaţi să vireze 2% din impozitul pe venit către Clinica Maria din Oradea, care aparţine patronului companiei, Teszari Zoltan. Firma a completat formularele care trebuie trimise la Direcţia de Finanţe cu numele angajaţilor şi cu datele Fundaţiei „Man” care deţine Clinica Maria, iar angajaţii nu aveau decât să le semneze.

Angajaţii RDS&RCS au primit săptămâna trecută un formular pentru donarea a 2% din impozit către Fundaţia „Man”, care deţine clinica din Oradea a şefului lor Teszari Zoltan. Tot ce aveau de făcut era să semneze formularul, să completeze cu adresa de domiciliu şi să restuie formularul firmei, care urma să-l predea Direcţiei Finanţelor Publice. Gestul lui Teszari i-a nemulţumit pe o parte din angajaţi pentru că mulţi dintre ei doreau să-şi direcţioneze banii către alte fundaţii. Însă, de teamă să nu fie sancţionaţi sau daţi afară, angajaţii nu au protestat. „Nu mi se pare normal ce se întâmplă. Fiecare dintre noi dorea să-şi doneze banii în altă parte. Eu am vrut să-i donez SMURD-ului, de exemplu, pentru că este un serviciu de care poate voi avea nevoie. De ce angajaţii din toată ţara sunt obligaţi să contribuie către Clinica Maria, câţi dintre ei vor ajunge la Oradea să-şi facă analizele? Ar trebui să fie hotărârea mea ce fac cu banii aiă”, a declarat Iulia A., un angajat al firmei, care a dorit să-şi păstreze anonimatul de frica unor consecinţe.

Ea a mai spus că de teamă să nu fie sancţionaţi sau daţi afară, angajaţii firmei nu au protestat faţă de gestul şefului lor. Mai ales că directorii de filiale ar fi primit ordin să facă o listă cu angajaţii care nu au înapoiat formularele semnate şi au comunicat şefilor de departamente să facă presiuni asupra oamenilor din subordine să semneze formularul, întrucât urmează restructurări masive în aproape toată ţara.

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, Liviu Lupea, a declarat că dacă se dovedesc adevarate acuzaţiile aduse de angajaţi, atunci firma face un abuz. Însă el spune că dacă angajaţii nu iau atitudine nu se poate face nimic pentru sancţionarea societăţii. „Trebuie dovedit că a obligat angajaţii să dea banii. În cazul în care este adevărat este vorba de un abuz. Însă nici atitudinea angajaţilor nu este una corectă. Mă înfior când aud că în zilele noastre angajaţii se mai tem de angajatori. Eu ca angajat mă uit la formular, strâng din dinţi, îl înjur pe patron dar îl semnez. Dacă băgăm capul în stomac şi ne temem atunci ne merităm soarta”, a declarat şeful ITM Bihor.

Reprezentanţii firmei nu au comentat acest aspect.25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor