Angajatori amendati de ITM

De Dan Birta
5Comentarii
Nicolae Hoduţ
Nicolae Hoduţ
Nu mai puţin de 97 de angajatori au fost controlaţi de ITM Bihor în luna august în cadrul Campaniei naţionale „O zi pe săptămână” în domeniul relaţiilor de muncă.

„Au fost sancţionaţi 68 de angajatori, fiind aplicate un număr de 98 sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 176.500 lei”, a precizat Nicolae Hoduţ, inspectorul şef al ITM Bihor.

Au fost identificaţi un număr de 13 angajatori care practicau munca fără forme legale de angajare, fiind depistate 16 persoane care lucrau fără forme legale de angajare. În acest sens au fost aplicate 11 amenzi în valoare totală de 150.000 lei.

Deficienţe

Au fost constatate 192 deficienţe, fiind dispuse măsuri pentru remedierea acestora. Dintre deficienţele constatate amintim: neîncheierea contractelor individuale de muncă; neîntocmirea actelor de modificare clauze existente în contractul individual de muncă; netransmiterea REVISAL, nerespectarea prevederilor H.G. nr. 500/2011; neîntocmirea corespunzătoare a foilor colective de prezenţă; nerespectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal; nerespectarea prevederilor legale cu privire la munca suplimentară; neîntocmirea fişei postului; neîntocmirea regulamentului intern; neplanificarea concediilor de odihnă; neachitarea drepturilor salariale; nerespectarea prevederilor cu privire la munca prestată în zilele de sărbătoare legală; nerespectarea prevederilor cu privire la munca de noapte.

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor