Angajează-mă, pot ce poţi şi tu !

Angajează-mă, pot ce poţi şi tu !
ORADEA – Copii proveniţi din centrele de plasament şi persoanele cu dizabilităţi, au participat, luni, la o „mini bursă” a locurilor de muncă, la sediu AJOFM Bihor. La program au fost prezente şapte firme, care au oferit 38 de locuri de muncă.

Ofertele au fost variate în domenii diferite de activitate: servicii de curăţenie, operatori mase plastice, muncitori necalificaţi, etc.
„Şanse au, sunt dinamici şi doritori să îşi încerce norocul”, a declarat unul dintre cei care se ocupă de tinerii proveniţi de la centrul de plasament Popeşti. „Scopul programului a fost de a-i face să îşi menţină locul de muncă, de a vorbi cu un angajator şi de a le deschide orizontul copiilor care vor părăsi instituţiile de protecţie”, a afirmat Daciana Nica, director executiv adjunct la AJOFM Bihor.
La program au fost prezente 52 de persoane interesate de un loc de muncă, dintre care 39 cu dezabilităţi. Zece persoane cu dizabilităţi au fost selecţionate în vederea angajării.
„Suntem tineri şi ne interesează să avem un loc de muncă stabil pentru că ne descurcăm foarte greu”, spunea unul dintre copiii proveniţi de la centrele de plasament, care mai lucrase deja în diferite domenii.
Firmele care angajează persoane cu dezabilităţi şi tineri proveniţi din centre de plasament beneficiază de fascilităţi fiscale avantajoase în conformitate cu legea 848/2006.
Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase