Animale păstrate în gospodării

De Simona Drimbău
Animale păstrate în gospodării
Crescătorilor de animale care au solicitat subvențiile din zootehnie, pentru anul de cerere 2019 trebuie să respecte termenul de retenție în ferme a animalelor pentru care au cerut banii pentru a intra în posesia subvenţiilor.

Conform normelor în vigoare efectivul de femele ovine/femele caprine pentru care se solicită ANTZ să fie menţinut în exploataţia/ exploataţiile cu cod ANSVSA menţionate în cerere pe perioada de reţinere de 100 de zile de la data-limită de depunere fără penalizări, respectiv în intervalul 16 mai 2019 – 23 august 2019 inclusiv.

Cuantumul pentru anul 2018 al ajutorului național tranzitoriu pentru ovine/caprine: ANT 9 – Ajutor Naţional Tranzitoriu – Schema cuplată de producţie, speciile ovine/caprine este de 4,85 euro/cap de animal.
Animalele pentru care se solicită SCZ ovine femele şi/sau berbeci, trebuie să fie menţinute/menţinuţi până la data de 23 august 2019 inclusiv (finalul perioadei de reținere), în exploataţia/exploataţiile cu cod ANSVSA menţionată/menţionate în cerere și/sau în exploatațiile cu cod ANSVSA deținute de solicitant și/sau în exploatațiile asociaţiilor/cooperativelor/grupurilor de producători în care animalele au fost transferate temporar pentru păşunat.

Femelele caprine şi/sau ţapii din exploataţie pentru care se solicită SCZ trebuie să fie menţinute/ menţinuţi până la data de 23 august 2019 (finalul perioadei de reținere), în exploataţia/exploataţiile cu cod ANSVSA, menţionată/ menţionate în cerere și/sau în exploatațiile cu cod ANSVSA deținute de solicitant și/sau în exploatațiile asociaţiilor/cooperativelor/grupurilor de producători în care animalele au fost transferate temporar pentru păşunat. Crescătorii trebuie să mențină în ferme bivolițele de lapte solicitate pentru SCZ până la data de 15.11.2019 inclusiv în ce pentru categoria vaci din rase de carne și vaci metise cu rase de carne perioada de retenţie este până la data de 15.11.2019 inclusiv.

Anul acesta cuantumul sprijinului cuplat zootehnic (SCZ) la vaci de lapte este de 1.589 lei/cap de animal/an, 750lei/cap de animal/an pentru bivolițe de lapte. Pentru taurine din rase de carne și metișii acestora se dau 1.359,4538 lei/cap de animal/an iar pentru ovine/caprine 74 lei/cap de animal.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !