Animalele, în atenţia specialiştilor

Animalele, în atenţia specialiştilor
POJEJANA – În localitate, în perioada noiembrie-decembrie 2006, atunci când tradiţia este păstrată în ceea ce priveşte tăierile de porci, s-au înregistrat un număr de 16 cazuri de trichineloză.

Specialiştii Direcţiei Sanitar-Veterinare Caraş-Severin, s-au deplasat la Pojejena pentru a lua toate măsurile impuse în astfel de cazuri. „Animalele au fost confiscate, tăiate, iar urmele acestora distruse de către specialişti“, ne-a declarat Gheorghe Minea, din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare Caraş-Severin.

Pentru a se evita o astfel de situaţie, proprietarii de animale sunt obligaţi să efectueze deratizări de patru ori pe an. „Pentru a nu se mai înregistra un număr aşa de mare de îmbolnăviri cu trichineloză, cetăţenii vor avea grijă să crească animalele într-un mod corespunzător, adăposturile să fie în aşa fel construite ca rozătoarele să nu intre în contact cu porcul, iar la fiecare tăiere să se efectueze analizele de către specialist, trichineloza transmiţându-se prin consumul cărnii infestate“, ne-a mai precizat dl Gheorghe Minea.

Nina Curiţa0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !