Aniversare cu dezbatere despre echilibrul personal

De Alexandru Guiaș
Interesați să dezlege ițele echilibrului personal
Interesați să dezlege ițele echilibrului personal
Asociația „Noua Acropolă” din Oradea a aniversat trei ani de la înființare. Astfel, la finele lunii trecute, Asociația a organizat o conferință intitulată „Despre echilibrul personal”, susținută de Andreea Neacșu.

În urma conferinței, toți cei prezenți au putut afla că „omul este probabil creatura cea mai ispitită de jocurile vieții, alergând după adevăruri de o clipă, crezând că acestea sunt totul. Avem nevoie să putem alege just, și pentru a face acest lucru trebuie să avem încredere în noi înșine”.

Cum se cultivă aceasta și câteva idei legate de acest subiect au fost trasate în cadrul prezentării: pentru a reuși într-un domeniu este necesar să facem mulți pași perseverenți, în aceeași direcție; este necesar să ne clarificăm propriile idei și sentimente; durerea este condimentul necesar al vieții, indispensabil pentru a învăța, în măsura în care durerile se transformă în experiențe; este necesară forța – o anumită capacitate de a rămâne tu însuți în fața adversităților vieții și a riscului de a cădea în orice moment, cumpătarea – a avea măsura justă, și prudența – a te cunoaște întotdeauna mai profund.

La finalul prelegerii filosofice, Anamaria Bat le-a prezentat participanților un mit antic despre Psyche, frumoasa tânără ce nu se putea căsători cu un muritor și, depășind probele impuse de zei, își cucerește locul în Olimp.

Concluzia conferinței a adus în discuție necesitatea „căsătoriei” cu noi înșine, cu ceea ce este autentic în noi, pentru a putea dezlega ițele echilibrului personal.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !