ANL-ul medicilor, în lucru, la Municipal

De Cristina Ghilea
2Comentarii
ANL-ul medicilor, în lucru, la Municipal
Blocul va avea 30 de locuințe de una și două camere, destinate exclusiv cadrelor medicale tinere.

ANL-ul medicilor, care se construiește în curtea Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, e o coproducție a Agenției Naționale pentru Locuințe cu Primăria. Pentru că amplasamentul inițial a fost modificat – planurile de extindere a spitalului afectează terenul destinat blocurilor – Primăria s-a angajat să suporte cheltuielile cauzate de modificare.

Doru Negruțiu, directorul Oficiului Regional pentru Locuințe Nord-Vest, spune că lucrarea a început în urmă cu o lună și jumătate, pe noul amplasament, convenit împreună cu Primăria și cu conducerea centrală a ANL. Acesta e situat la 35-40 de metri de amplasamentul inițial.
Expertizarea noului amplasament a arătat că se impune modificarea soluției pentru fundație: „Natura terenului de fundare nu este corespunzătoare la adâncimea specificată pentru fundațiile construcției și s-a constatat prezența apei în exces”, spune raportul tehnic. În plus, trebuiau mutate țevile de cupru prin care se alimenta cu oxigen Spitalul Municipal.

„Regula e că, dacă se ivesc lucrări suplimentare, cauzate de cererea solicitantului, acestea le va suporta solicitantul”, spune directorul.
Anamaria Sava, adjunct în Direcția Tehnică din Primărie, spune că, pe lângă cheltuielile suplimentare legate de fundație, Primăria a trebuit să mute unele rețele de utilități medicale. „Cu proiectul de extindere a Spitalului Municipal, blocul s-a translatat spre Vest. Inițial, proiectul era pentru două blocuri. Acum, vom face unul. Nu încap două, pentru că în imediata vecinătate este o stație de oxigen. Cu timpul, cu lucrările de extindere și modernizare a spitalului, e posibil ca aceasta să fie mutată, și terenul va redeveni disponibil”, spune Sava. Valoarea contribuției Primăriei este de 413.445 lei.

Constructor este asocierea Trameco SA și Selina SRL, pe partea de construcții, și Lucovicon SRL pentru proiectare.

Blocul va avea 30 de locuințe de una și două camere, de nivel parter plus patru etaje. Este destinat exclusiv tinerilor medici și specialiști în sănătate.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor