Anotimpuri… duble, la Filarmonica Banatul

De S.P.D.
Concertul este programat vineri, 18 ianuarie 2013, de la ora 19, în sala Capitol
Concertul este programat vineri, 18 ianuarie 2013, de la ora 19, în sala Capitol
Pentru că a vândut toate biletele pentru concertul de vineri seara, filarmonica din Timişoara a decis să repete programul muzical sâmbătă. Anotimpurile imaginate de doi celebri compozitori, interpretate de două orchestre diferite, cu doi solişti deosebiţi, într-un Concert simfonic extraordinar, care se va cânta în două seri succesive: acesta este evenimentul pregătit de Filarmonica Banatul pentru acest sfârşit de săptămână.

“Va fi o seară muzicală în care filarmonica ne prezintă felul în care Antonio Lucio Vivaldi şi Astor Piazzolla, la un interval de 240 de ani, au descris în muzică cele patru anotimpuri. Vom avea două orchestre, una pentru Vivaldi şi alta pentru Piazzolla, care vor interpreta câte un concert cu câte patru părţi, corespunzătoare anotimpurilor. Sunt concerte pentru vioară solo şi orchestră.

La Anotimpurile de Vivaldi va fi protagonist violonistul Gabriel Popa, solist al filarmonicii timişorene, iar la cele de Piazzolla, violonista Cătălina Costin, concertmaestru al orchestrei simfonice. (…) Nu vom asista la o competiţie muzicală între cele două orchestre, pentru că Piazzolla nu a compus anotimpurile ca o replică la cele de Vivaldi. A compus separat fiecare anotimp în diferiţi ani unindu-le mult mai târziu, ele particularizate pentru Buenos Aires.

Bunăoară, fiecare titlu de anotimp este însoţit de cuvândul porteno, cuvântul de alint dat acestui oraş.Ascultând lucrarea, vom desluşi nu numai marea perioadă de timp ce-l desparte pe Piazzolla de Vivaldi, dar vom simţi şi spiritul muzicii latino-americane, iubirea dulce din tangourile argentiniene, dar şi accentele dure ale pasiunii nestăvilite”, subliniază, în avancronica evenimentului, concertmaestrul Mircea Tătaru.

Concertul este programat vineri, 18 ianuarie 2013, de la ora 19, în sala Capitol, însă biletele pentru el s-au epuizat. De aceea, direcţiunea Filarmonicii timişorene a decis să repete acelaşi program muzical sâmbătă, 19 ianuarie 2013, de la aceeaşi oră.Preţul biletelor pentru acest concert este 20 de lei ( 10 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari), iar un loc într-una din lojele centrale costă 30 de lei.

Foto © fotosen.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !