Şanse în plus pentru femei

Femeilor de afaceri bihorene li se oferă o şansă
Femeilor de afaceri bihorene li se oferă o şansă
Bihorencele au posibilitatea de a raporta orice fel de discriminare şi de a primi consiliere.

Blocul Naţional Sindical a inaugurat în cursul acestei săptămâni la sediul Punctului de Egalitate de Şanse din Str. Aurel Lazăr nr. 4, parter, un centru dedicat promovării egalităţii de şanse şi sprijinirii femeilor care doresc să înceapă mici afaceri pe cont propriu.

„Punctul de Egalitate de Şanse (PES) de la Oradea este una dintre cele mai importante măsuri pe care BNS le implementează pentru a reduce discriminarea şi a promova egalitatea de şanse în România şi face parte dintre activităţile desfăşurate în cadrul proiectului ESTHR – pachet integrat de acţiuni pentru dezvoltarea rolului femeii în societatea românească, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, a precizat Mariana Kniesner, coordonatoarea proiectului.

Punctul de Egalitate de Şanse (PES) de la Oradea este al doilea deschis din lista celor opt care vor fi înfiinţate în cadrul acestui proiect.

Fiecare dintre aceste Puncte de Egalitate de Şanse va avea câte trei angajaţi.

Astfel, femeile din Oradea şi judeţele apropiate vor putea apela la aceşti experţi în cazul în care se confruntă cu practici discriminatorii la locul de muncă sau în societate în general, pot cere asistenţă şi consiliere în cazul în care au fost victime ale discriminării, dar la fel de important, vor putea beneficia de consiliere dacă vor să îşi deschidă o afacere. 

Finanţate

În cadrul acestui proiect se urmăreşte şi creşterea nivelului de implicare a femeilor în afaceri şi crearea de noi locuri de muncă. În acest sens BNS va acorda din bugetul proiectului premii în valoare de câte 25.500 lei pentru 40 de planuri de afaceri propuse de femei din toată ţara. Selecţia persoanelor care vor beneficia de premii se va face de către o comisie alcătuită din echipa de management şi specialişti în baza unor planuri antreprenoriale.

Proiectul ESTHR are o valoare de 2,5 milioane euro şi se implementează în perioada noiembrie 2008 – noiembrie 2011.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !