Antal, în polemică cu Băsescu

14Comentarii
Preşedintele Traian Băsescu a declarat la dezbaterea publică de marţi pe marginea legilor educaţiei că şi studenţii de la Universităţile de Stat din România sunt victime ale falsului în diplome, în doctorate şi în mastere, nu numai cei din sectorul privat.

Despre Universitatea dinOradea (UO), Traian Băsescu a spus că este echivalentul Universităţii Spiru Haret. Preşedintele statului a amintit de falsurile în diplome de la Oradea.

Replici

În replică rectorul UO, Cornel Antal, a spus că povestea diplomelor false ţine de domeniul trecutului. „Chiar dacă la Universitatea din Oradea au fost înregistrate nereguli legate de numărul de studenţi declaraţi sau diplomele ilegale eliberate de către Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul UO pe mandatul fostului decan Mircea Ifrim, acestea au fost soluţionate şi vinovaţii trimişi în judecată. De asemenea, o dată cu schimbarea conducerii instituţiei, în anul 2007, am dispus începerea unui control amănunţit al tuturor diplomelor eliberate încă de la înfiinţarea universităţii, din anul 1990. Putem afirma astăzi că UO nu s-a mai confruntat cu astfel de probleme din anul 2003”, a spus rectorul Cornel Antal. Acesta este nemulţumit de asocierea UO cu Spiru Haret. 

Universitatea din Oradea funcţionează conform normelor legale şi standardelor de calitate în vigoare. Acesta este motivul pentru care UO nu poate fi considerată echivalenta Universităţii „Spiru Haret. Îmi exprim regretul că UO este folosită în aceste dispute politice între sistemul de învăţământ de stat şi cel privat şi că preşedintele Traian Băsescu, în cunoştinţă de cauză, nu ţine cont de faptul că situaţia actuală a UO este complet diferită faţă de cea de acum 6 ani”, a conchis Antal.

Crina Dobocan14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor