Anti-evaziunea a incolonat tirurile

Anti-evaziunea a incolonat tirurile
Şeful Poliţiei a anunţat combaterea evaziunii ca prioritară. Întretimp controalele în vămi au format coloane de tiruri.

Joi, la prezentarea bilanţului Poliţiei Române pe 2011, chestorul Liviu Popa a anunţat că „prioritatea zero” este combaterea evaziunii fiscale şi a contrabandei, precum şi destructurarea grupărilor infracţionale.

Tot joi, încă de dimineaţă s-au format coloane de câte o mie de tiruri în mai multe vămi din ţară, printre care şi Borş.

Explicaţie oficială e că Poliţia de Frontieră e pe aceiaşi lungime de undă cu Poliţia Română, astfel că a declanşat ample controale anti-evaziune în vămi, „alături de toate instituţiile Statului cu atribuţii în acest domeniu” – după cum a transmis printr-un comunicat.

Nemulţumirea camionagiilor şi reacţia Ministrului de Interne bulgar au determinat însă măsuri pentru reducerea cozilor la tiruri.

„Pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere a frontierei, pe culoarele destinate verificării automarfarelor, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor”, a mai comunicat Poliţia de Frontieră

„Acum nu mai avem timpi de aşteptare la automarfare pe sensul de ieşire din ţară, prin PTF Borş”, ne-a declarat ieri după-amiază ofiţerul de presă Dan Lazăr.

Controalele declanşate ieri de Poliţia Română, Poliţia de Frontieră şi toate celelalte instituţii cu atribuţii în combaterea evaziunii au avut ca efect colateral şi formarea, încă de dimineaţă, a unei coloane de circa o mie de camioane şi în zona vămii Borş.

„În vederea combaterii contrabandei şi a evaziunii fiscale, poliţiştii de frontieră desfăşoară acţiuni de verificare amănunţită, în baza analizelor de risc, a transporturilor de marfuri care tranzitează punctele de trecere a frontierei. Verificările au ca principale obiective: depistarea transporturilor de marfă fără documente legale sau cu nereguli în documente, identificarea societăţilor comerciale care efectuează operaţiuni de import-export fără a respecta prevederile legale, prevenirea şi combaterea contrabandei cu bunuri de larg consum si produse accizabile. În cadrul acestor acţiuni, Poliţia de Frontieră Română cooperează cu toate instituţiile statului cu atribuţii în acest domeniu”, a informat ieri Poliţia de Frontieră printr-un comunicat.

Legume şi alimente

Cele mai multe transporturi suspecte s-au depistat ieri la Giurgiu.

Astfel, în PTF Giurgiu s-au identificat 18 autocamioane încărcate cu legume sau produse alimentare despre care există suspiciuni că urmau să ajungă în depozitele unor societăţi de tip „fantomă”. Cercetările sunt în curs de desfăşurare, în cooperare cu Poliţia Română şi Garda Financiară.

C.H.

 

 

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !