Anti-HIV, in cluburile din Pasaj

Anti-HIV, in cluburile din Pasaj
1.500 de prezervative şi 1.000 de pliante despre cum nu se transmite virusul HIV vor fi împărţite joi şi vineri seară tinerilor din cluburile aflate în zona Pasajului Vulturul Negru din Oradea. Acţiunea va fi derulată de voluntarii Crucii Roşii Bihor.  CruceR HIVVideo

„Vom împărţi, nu doar pliante informative şi materiale de protecţie dar şi sfaturi tinerilor care vor dori lămuriri suplimentare. Virusul HIV nu este mortal însă face organismul deosebit de vulnerabil la alţi viruşi prin slăbirea drastică a sistemului imunitar”, explică Marius Păcală, lider al echipei de voluntari şi coordonator al campaniei.

„Tinerii se adună în cluburile din zona Pasajului Vulturul Negru pentru a socializa. Astfel ne-am gândit că acolo vom găsi un segment predispus la relaţii ocazionale, neprotejate. Sperăm ca mesajul nostru să fie primit cum se cuvine”, completează  Silvia Ţapoş care mai are la activ acţiuni de voluntariat în cadrul Crucii Roşii la exerciţii de salvare montană.

Ziua Naţională a României coincide cu Ziua Mondială de Luptă împotriva virusului HIV. Acţiunea Crucii Roşii Bihor urmăreşte atât informarea tinerilor cu privire la pericolul îmbolnăvirii cu SIDA cât şi descurajarea discriminării şi stigmatizării bolnavilor de SIDA. Sloganul este intitulat sugestiv: «Adevărul despre SIDA. Transmite-l mai departe….» Prezervativele vor fi distribuite sub deviza «O căciuliţă pentru liniştea dumneavoastră». Nu sunt foarte multe dar urmărim să promovăm ideea.”, declară şi Alexandru Pantea, director al Filialei Bihor a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie.

O conferinţă de presă axată pe numărul bihorenilor suferinzi de HIV/SIDA şi despre metodele de tratament şi prevenire va fi organizată luni de Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Bihor, anunţă Carmen Dinescu, biolog în cadrul Biroului de Promovare a Sănătăţii din subordinea ASP.

Sfaturile de evitare a contactării virusului HIV şi o serie de moduri prin care nu se transmite infecţia pot fi vizualizate în fişierul ataşat.

 

Cristian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase