Antidrog pe doua roti

Voluntarii CPECA la startul raidului pe doua roti
Voluntarii CPECA la startul raidului pe doua roti
Cu ocazia Zilei Internaţionale de luptă împotriva drogurilor orădenii au ales sportul ca alternativă.

În fiecare an Ziua de 26 Iunie reprezintă Ziua Internaţională de Luptă împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri şi a fost stabilită de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în 1987.

În acest an Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Oradea a ales campania „Antidrog pe două roţi” pentru a marca momentul. Ieri voluntarii CPECA au defilat pe biciclete prin Oradea. Scopul acestei campanii este de a sensibiliza mebrii comunităţii pentru adoptarea unei atitudini active în prevenirea şi reducerea consumului de droguri.

Informări

Astfel cu prilejul Zilei de 26 Iunie, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Bihor a iniţiat şi derulat activitatea sportivă „Antidrog pe două roţi”, modalitate de petrecere a timpului liber ca alternativă la consumul de droguri. Cu sprijinul „Columbus Café”, care a pus la dispoziţia participanţilor biciclete personalizate, voluntarii CPECA au dorit să arate comunităţii locale că există alternative sănătoase de petrecere a timpului liber în detrimentul consumului de substanţe psihoactive. De asemenea, în scopul conştientizării şi sensibilizării populaţiei, aceştia au oferit pliante şi broşuri de informare despre riscurile consumului acestui tip de substanţe (mituri referitoare la consumul substanţelor) şi reţeaua serviciilor ANA de asistenţă medicală, psihologică şi socială destinate consumatorilor de droguri.

Tot în cadrul campaniei de marcare a Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, astăzi, începând cu ora 11:00, la Complexul “Vulturul Negru” (fostul Cinematograf “Libertatea”), va avea loc GALA de premiere a partenerilor CPECA Bihor.

V.T.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !