Şantier de 6 milioane în zona Centurii Oradea

8Comentarii
Şantier de 6 milioane în zona Centurii Oradea
Podul peste Peta şi lucrările de pe Toamnei, Atelierelor şi Nojoridului au termen de finalizare vara 2011.

O nouă reţea rutieră care ar lega strada Toamnei de străzile Atelierelor, Vaporului şi Centura are ca termen limită de executare luna iunie a anului viitor. Muncitorii de la Asfamix au terminat cu decopertarea stratului vegetal, au compactat terenul şi lucrau, ieri la podul peste Peţa, spre strada Vaporului. „Se execută toate lucrările la alimentarea cu apă, canalizare şi iluminat public. Odată terminată investiţia, toate firmele cu maşini grele de pe această platformă nu vor mai trebui să intre prin centru, vor putea ieşi direct în centură”, anticipează primarul Ilie Bolojan. Costul anunţat de edil este de 60 miliarde de lei vechi, din care patru miliarde este valoarea podului peste Peţa.

Podul peste pârâul Peţa are structura de rezistenţă metalică, de tip supercorn, fundaţiile au fost realizate acum două săptămâni iar în momentul de faţă facem montajul. Se lucrează element cu element, şuruburile sunt strânse la o anumită forţă iar peste această structură se pune o umplutură din balast”, a explicat Costa Roman de la Asfamix SRL, procedura.

Podul are o deschidere de 12 metri şi o lungime de 11, 50. Până luna viitoare lucrările la pod vor avansa, astfel încât acesta va fi deja la stadiul de carosabil, urmând ca, în funcţie de condiţiile meteo să fie turnat stratul de beton şi asfalt.

În ciuda aparenţelor de fragilitate, constructorul spune că noul pod este astfel construit încât să suporte şi maşini de tonaj mare. „Nu va fi un pod de trafic greu, nu băgăm tirurile în cartier dar în caz de urgenţă, podul poate suporta”, a ţinut să-i liniştească Bolojan pe riverani.

Moştenire ceramică

În cadrul aceluiaşi şantier se reface şi reţeaua de canalizare de pe strada Atelierelor, lucrare contractată de Compania de Apă cu bucureştenii de la Acvatot de mai bine de doi ani. Ca o „moştenire” pe linie de administraţie locală au fost prezentate de Ilie Bolojan conductele de alimentare cu apă din ceramică: „Acestea se folosesc de obicei în zonele istorice şi sunt mult mai scumpe decât celelalte modele. N-avem ce face. Stau aici de doi ani. Ei le-au cumpărat şi noi le îngropăm”…

Acvatot s-a „remarcat” recent prin modul de lucru la strada Iuliu Maniu, când nu s-a ţinut de promisiunea făcută edililor de a termina lucrarea la reţelele Companiei de Apă până în 15 septembrie.

C.GH.

 

Taguri: , ,


8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor